Murray bo debitiral v Laverjevem pokalu

Britanski teniški igralec Andy Murray, nekdanja številka ena, bo letos debitiral v Laverjevem pokalu, dvoboju igralcev Evrope in preostalega sveta. Nekdanji dvakratni olimpijski prvak in zmagovalec treh turnirjev za grand slam je danes potrdil, da bo septembra ob Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu na tekmovanju v Londonu zastopal Evropo.

“Veselim se igranja v tem tekmovanju. Rad sem del ekipe, na takih dogodkih je vedno odlično vzdušje. Slišal sem veliko dobrih stvari o tem pokalu in vesel sem, da bom sodeloval z Rogerjem in Rafo,” je sporočilo Murrayja povzel AFP.

V Laverjevem pokalu, ki so ga prvič izvedli leta 2017, vsako ekipo sestavlja šest igralcev, vodje ekip pa sta legendarna Björn Borg pri Evropi in John McEnroe pri preostalem svetu. Zaenkrat so za letošnji pokal znani po trije igralci na vsaki strani, za preostali svet so to Kanadčan Felix Auger-Aliassime, Američan Taylor Fritz in Argentinec Diego Schwartzman.

Evropejci so doslej dobili vse štiri dvoboje, in sicer v Pragi, Chicagu, Ženevi in lani v Bostonu. Leta 2020 tekmovanja zaradi epidemije ni bilo. Nemec Alexander Zverev je edini igralec, ki je sodeloval pri vseh evropskih zmagah, na vseh štirih dvobojih pa sta na drugi strani izgubila Američan John Isner in Avstralec Nick Kyrgios.

Letos bo tekmovanje potekalo od 23. do 25. septembra v londonski Q2 Areni.