Muguruza v polfinalu zaključnega turnirja WTA

Nekdanja prva teniška igralka sveta Španka Garbine Muguruza se je v mehiški Guadalajari uvrstila v polfinale zaključnega turnirja WTA, potem ko je v zadnjem dvoboju rdeče skupine predtekmovanja s 6:4 in 6:4 premagala Estonko Anett Kontaveit. Slednja si je prvo mesto in uvrstitev med štiri najboljše zagotovila že prej.

Kljub temu pa je bila po dvoboju razočarana, saj se je s porazom končala njena serija 12 zaporednih posamičnih zmag, prvič na turnirju pa je tudi izgubila igro na svoj servis. Na prvih tekmah proti Čehinjama Karolini Pliškovi in Barbori Krejčikovi se ji to ni zgodilo.

V prvem dvoboju dneva je Pliškova premagala Krajčikovo z 0:6, 6:4, 6:4.

Za zadnje mesto v polfinalu se bosta danes ponoči potegovali Grkinja Maria Sakari in Belorusinja Arina Sabalenka.

Muguruza, dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam, se bo v polfinalu merila z rojakinjo Paulo Badosa, zmagovalka bo postala prva španska finalistka zaključnega turnirja po letu 1993, ko je finale izgubila Arantxa Sanchez-Vicario.

Da so se v polfinale uvrstile tri najslabše rangirane igralke (šesta, sedma in osma nosilka), se je zgodilo drugič, odkar so leta 2003 spremenili igralni format sklepnega turnirja sezone.