Mouratoglou prevzema Halepovo

Patrick Mouratoglou, dolgoletni trener ameriške teniške zvezdnice Serene Williams, bo zamenjal glavno varovanko. Potem ko se Williamsova počasi poslavlja od karavane, bo odslej skrbel za Romunko Simono Halep, prav tako nekdanjo številko ena svetovnega tenisa, poroča AFP.

“Simona me je pred odhodom na turnir v Indian Wellsu vprašala, če sem na voljo za treninge na moji akademiji v južni Franciji. Takrat sem jo zavrnil, saj sem bil zavezan Williamsovi. A po pogovoru z Američanko sem dobil dovoljenje za delo z Romunko s polnim delovnim časom,” je dejal Mouratoglou.

“Zaenkrat še ne vem, ali bo delo kratkoročno ali dolgoročno, to bo odvisno od Serene,” je dodal Mouratoglou, ki Williamsovo trenira od leta 2012, pod njegovim vodstvom je osvojila deset od svojih 23 turnirjev za grand slam. Williamsova sicer zaradi poškodbe stegenske mišice ne igra vse od lanskega Wimbledona.

“Navdušena nad novim poglavjem. Gremo na delo,” pa je tvitnila Halep, dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki je bila brez trenerja, odkar se je septembra lani razšla z Darrenom Cahillom. Trenutno je na 20. mestu svetovne lestvice.