Mladi olimpijci odhajajo na priprave za OFEM

Konec julija bo v Mariboru potekal Olimpijski festival evropske mladine (OFEM). Eden od 12 športov bo tudi tenis. Za Slovenijo bodo nastopili Svit Suljić, Žiga Šeško, Beti Butina Jazbec in Zoja Peternel.

Za pripravljenost igralcev in dobro vzdušje bosta skrbela Marko Por in Daniel Šantl.

Olimpijski festival evropske mladine ima že več kot 30-letno tradicijo. Gre za največji več panožni športni dogodek za mlade športnike in športnice. Festival je na sporedu vsaki dve leti v eni izmed evropskih držav. V Mariboru bodo sodelovali športniki in športnice iz 48 evropskih držav.

V tenisu bo torej nastopila četverica, kot rezervi pa sta pripravljena Liam Lugarič in Ela Plošnik. Olimpijski komite Slovenije bo organiziral poseben kamp, ki bo od 5. do 7. maja potekal v Mariboru. Šesterica bo zjutraj trenirala na igriščih TK Maribor Branik. “Popoldne pa bodo sodelovali na delavnicah OKS. Med drugim jim bodo predstavili vse potrebne vsebine olimpizma, spoznali se bodo s protokoli o dopingu, delu z mediji, sodelovanju v skupini. Videli bodo torej, kaj jih lahko čaka čez nekaj let, če bodo Slovenijo zastopali na pravih olimpijskih igrah. Prijavili smo lahko naše igralce letnik 2008 in mlajše, tako, da lahko rečem, da imamo res močno reprezentanco. Glede na rezultate te generacije, lahko pričakujemo kolajno,” je optimističen Marko Por, ki bo poleg Daniela Šantla skrbel za čim boljšo pripravljenost in vzdušje v naši mladi ekipi.

Zadnji OFEM je potekal leta 2019, Slovenija pa v tenisu ni osvojila kolajne. V bližnji preteklosti pa se Slovenija lahko pohvali z dvema kolajna. Leta 2017 sta se v Gyoru srebrne kolajne razveselili Živa Falkner in Pia Lovrič, leta 2015 pa sta bili v Tbilisiju zlati Kaja Juvan in Nika Radišič.