Mladenovićevi in Dodigu OP Avstralije v mešanih dvojicah

Kristina Mladenović in Ivan Dodig sta v petek osvojila prvi skupni naslov na teniškem turnirju za veliki slam v konkurenci mešanih dvojic. Francozinja in Hrvat sta na odprtem prvenstvu Avstralije v današnjem finalu premagala avstralsko navezo Jaimee Fourlis – Jason Kubler s 6:3 in 6:4.

Mladenovićeva in Dodig sta bila na turnirju v Avstraliji peta nosilca in sta imela bistveno več izkušenj na tej ravni kot Avstralca, ki sta na turnirju nastopila s posebnim povabilom.

“Ne morete si misliti, kolikokrat sva si poslala sporočila: ‘Dajva, igrajva v mešanih dvojicah’,” je 28-letna Mladenovićeva povedala množici med podelitvijo pokala. “In končno se je zgodilo, zato hvala, Ivan, da si igral z mano. Imela sem se neverjetno.”

Sedemintridesetletni Dodig pa je dodal: “Hvala, da ste prišli. Vsi vemo, da so težki časi. Super ste. Lani sem zmagal v moških dvojicah, zdaj v mešanih. Tako da se je super vrniti sem.”

Dodig je lani s Slovakom Filipom Polašekom osvojil moške dvojice v Melbourne Parku, pred tem je leta 2015 z Brazilcem Marcelom Melom osvojil tudi naslov na Roland Garrosu. Lani je z rojakom Marinom Čilićem osvojil srebro na olimpijskih igrah v Tokiu.

Ob tem ima še tri naslove mešanih dvojic na turnirjih za grand slam v Franciji (2018, 2019) in Wimbledonu (2019).

Mladenovićeva je petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam v ženskih dvojicah in po novem trikratna v mešanih dvojicah. V ženskih dvojicah je dvakrat slavila na OP Avstralije (2018, 2020) ter trikrat na OP Francije (2016, 2019, 2020). V mešanih dvojicah pa je v Wimbledonu in na OP Avstralije slavila v letih 2013 in 2014 skupaj s Kanadčanom Danielom Nestorjem.

Zmagovalca turnirja v mešanih dvojicah bosta domov odnesla ček v višini približno 70.000 evrov.