Medvedjev z Auger-Aliassimom, sanje Fernandezove niso končane

Drugi nosilec Rus Danil Medvedjev se bo v polfinalu teniškega odprtega prvenstva ZDA pomeril s 15. nosilcem, Kanadčanom Felix Auger-Aliassimom, potem ko je njegov četrtfinalni tekmec Španec Carlos Alcaraz dvoboj predal. V ženskem delu se nadaljuje pohod druge nosilke Belorusinje Arine Sabalenka, navdušuje tudi kanadska najstnica Leylah Fernandez.

Medvedjev je v četrtfinalu po dveh urah in 24 minutah premagal Nizozemca Botica Van de Zandschulpa, 117. igralca na svetu, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Rezultat je bil 6:3, 6:0, 4:6 in 7:5.

Medvedjev je 2019 v New Yorku igral v finalu in po petih nizih izgubil proti Rafaelu Nadalu, lani pa je moral v polfinalu z 0:3 priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Dominicu Thiemu. “Rad bi igral malo bolje in končno naredil zadnji korak, ki je najtežji,” je dejal ruski zvezdnik in po dvoboju pohvalil nizozemskega tekmeca: “Od kvalifikacij do branilcev je neverjetno potovanje. Odigral je toliko težkih tekem in še vedno se je lahko vsakič znova vrnil v igro.”

Rus, ki je letos v Avstraliji igral v finalu, to pa je njegova četrta in tretja zaporedna uvrstitev v polfinale grand slamov, se bo za mesto v finalu srečal z Auger-Aliassimom, potem ko je 19-letni Alcarez, ki so ga strokovnjaki navdušeno označili za novo senzacijo moškega tenisa, dvoboj predal zaradi poškodbe noge.

Zato pa v ženskem delu turnirja sanje 19-letne Fernandezove še niso končane, saj je v polfinale napredovala po zmagi nad peto nosilko, Ukrajinko Jelino Svitolino. Komaj 73. igralka z lestvice WTA si je priborila prvi polfinale na turnirjih velike četverice, vstopnico za finale pa bo lovila proti drugi nosilki letošnjega OP ZDA.

“Danes mi je oče (ki je obenem njen trener, op. STA) rekel: ‘Bori se za vsako točko. To je tvoj prvi četrtfinale na grand slamih. Naj ne bo obenem tudi zadnji. Bori se za svoje sanje’,” je po dvoboju povedala kanadska najstnica.

Sabalenka, ki se je tako kot Fernandezova prvič uvrstila v polfinale New Yorka, pa je v četrtfinalu gladko s 6:1 in 6:4 premagala Čehinjo Barboro Krejčikovo, sicer zmagovalko Roland Garrosa.

V polfinalu Sabalenka pričakuje velik izziv proti Fernandezovi. “Igra odlično, dobro se premika in vem, da ne bo imela česa izgubiti,” je napovedala.