Medvedjev prvi polfinalist US Opna

Drugi nosilec Rus Danil Medvedjev je prvi polfinalist odprtega teniškega prvenstva ZDA. V četrtfinalu je po dveh urah in 24 minutah premagal Nizozemca Botica Van de Zandschulpa, 117. igralca na svetu, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Rezultat je bil 6:3, 6:0, 4:6 in 7:5.

Medvedjev, ki je letos v Avstraliji igral v finalu, to pa je njegova četrta in tretja zaporedna uvrstitev v polfinale grand slamov, se bo za mesto v finalu srečal z zmagovalcem drugega današnjega četrtfinala med 18-letnim Špancem Carlosom Alcarazom in dvanajstim nosilcem iz Kanade Felixom Auger-Aliassimom.

Medvedjev je 2019 v New Yorku igral v finalu in po petih nizih izgubil proti Rafaelu Nadalu, lani pa je moral v polfinalu z 0:3 priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Dominicu Thiemu. Proti Nizozemcu je prvič na letošnjem US Opnu izgubil niz.

Danes sta poleg drugega četrtfinala v moški konkurenci na sporedu še dva obračuna za polfinale pri dekletih. Najprej se bosta srečali Elina Svitolina iz Ukrajine in kanadska kvalifikantka Leylah Fernandez, nato pa bo sledil še obračun med drugo nosilko iz Belorusije Arina Sabalenko ter Čehinjo Barboro Krejčikovo.

Druga dva četrtfinala pri moških sta Đoković – Berrettini in Zverev – Harris, pri ženskah pa Raducanu – Bencic in Pliškova – Sakari.