Medvedjev prvi polfinalist US Opna (dopolnjeno)

Drugi nosilec Rus Danil Medvedjev je prvi polfinalist odprtega teniškega prvenstva ZDA. V četrtfinalu je po dveh urah in 24 minutah premagal Nizozemca Botica Van de Zandschulpa, 117. igralca na svetu, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Rezultat je bil 6:3, 6:0, 4:6 in 7:5.

Pri dekletih si je prva mesto v polfinalu zagotovila 19-letna kanadska igralka Leylah Fernandez (73. na lestvici WTA), ki je v treh nizih izločila peto nosilko Elino Svitolino iz Ukrajine s 6:3, 3:6 in 7:6 (5). V polfinalu jo čaka zmagovalka naslednjega četrtfinala v New Yorku med drugo nosilko iz Belorusije Arina Sabalenko ter Čehinjo Barboro Krejčikovo.

Medvedjev, ki je letos v Avstraliji igral v finalu, to pa je njegova četrta in tretja zaporedna uvrstitev v polfinale grand slamov, se bo za mesto v finalu srečal z zmagovalcem drugega četrtfinala med 18-letnim Špancem Carlosom Alcarazom in dvanajstim nosilcem iz Kanade Felixom Auger-Aliassimom.

Medvedjev je 2019 v New Yorku igral v finalu in po petih nizih izgubil proti Rafaelu Nadalu, lani pa je moral v polfinalu z 0:3 priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Dominicu Thiemu. Proti Nizozemcu je prvič na letošnjem US Opnu izgubil niz.

Druga dva četrtfinala pri moških sta Đoković – Berrettini in Zverev – Harris, pri ženskah pa Raducanu – Bencic in Pliškova – Sakari.