Medvedjev po štirih nizih strl občinstvo in Kyrgiosa, izpadla Emma Raducanu

Ruski teniški zvezdnik Danil Medvedjev ostaja v lovu na drugo zaporedno zmago na turnirjih velike četverice. V drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu je v glasnem vzdušju po štirih nizih strl domačina Nicka Kyrgiosa. V večernem delu sporeda je izpadla zmagovalka OP ZDA Britanka Emma Raducanu, boljša je bila Črnogorka Danka Kovinić.

Medvedjev, ki je po izgonu prvega nosilca Srba Novaka Đokovića najvišje postavljeni igralec v Melbournu, je v večerni poslastici pred glasnimi avstralskimi navijači ugnal “porednega dečka” Kyrgiosa s 7:6 (1), 4:6, 6:4, 6:2.

Finalist lanskega OP Avstralije, takrat je izgubil proti Đokoviću, je imel nekaj težav s tokrat nekoliko bolj zbranim Kyrgiosom in tudi z občinstvom, ki je bilo seveda na strani svojega rojaka.

“Prišel sem po zmago in vesel sem, da mi je to uspelo. Vedel sem, da je mirnost edini pravi način, da ostanem zbran, medtem ko mi žvižgajo med prvim in drugim servisom,” je po tekmi nekaj čustev na površje privrelo 25-letnemu Moskovčanu. S tem pa je izzval nekaj dodatnih žvižgov avstralskega občinstva.

Kasneje je v pogovoru Medvedjev zahteval tudi nekaj spoštovanja do moža z mikrofonom na igrišču, Američana Jima Courierja, ki je na OP Avstralije zmagal dvakrat. “Če že koga spoštujete, spoštujte njega,” se ni dal Rus.

“Spomnim se, da so žvižgali, ko sem moral braniti brejk žogice v tretjem nizu, tako res ni enostavno igrati,” je pristavil. “Sicer pa zabavna tekma, oba sva sijajno servirala. Prvi cilj je bil žogico spraviti v igrišče, četudi je bil udarec slab. V drugem in četrtem nizu sem lahko bolje vračal servise in uspelo mi je dobiti dvoboj,” je še dodal.

Medvedjeva v tretjem krogu čaka obračun z lanskim presenetljivim četrtfinalistom OP ZDA Nizozemcem Boticom van de Zandschulpom. Ta je po predaji Francoza Richarda Gasqueta napredoval z izidom 4:6, 6:0, 4:0. V New Yorku je prav Medvedjev ustavil van de Zandschulpa in nato osvojil prvo zmago na grand slamih.

Na drugem največjem igrišču v Melbournu pa je nastope v Melbournu sklenila Raducanujeva. Zmagovalka grand slama v New Yorku ni našla igre, s katero je v prvem dvoboju ugnala Američanko Sloane Stephens. Težave je imela tudi z žuljem na dlani. Na drugi strani mreže je to izkoristila Danka Kovinič, ki je slavila s 6:4, 4:6, 6:3.

Sedemindvajsetletnica se je v 18. poskusu na turnirjih velike četverice prvič prebila v tretji krog. Tam se bo pomerila z zmagovalko obračuna med Romunko Simono Halep in Brazilko Beatriz Haddad Maia.