Medvedjev izgubil ob vrnitvi po poškodbi

Drugi tenisač lestvice ATP Rus Danil Medvedjev je izgubil prvi dvoboj po vrnitvi po poškodbi. Šestindvajsetletni Moskovčan je moral na turnirju v švicarski Ženevi priznati premoč francoskemu veteranu Richardu Gasquetu z 2:6, 6:7 (5).

Za 35-letnega Gasqueta je bila to prva zmaga nad prvim ali drugim igralcem sveta po letu 2005, Rus pa je zabeležil šesti poraz v tej sezoni.

Medvedjev je bil na igrišču razumljivo bleda senca igralca, ki je septembra lani osvojil svoj prvi grand slam na OP ZDA in zaigral v finalu letošnjega OP Avstralije. V začetku aprila je moral Moskovčan na operacijo spodnjega dela hrbta, po predpisanem počitku šestih tednov pa se je vrnil na zanj ne ravno uspešni peščeni podlagi.

V Ženevi je namreč skušal najti občutke pred nastopom na drugem grand slamu sezone v Parizu, kamor se zdaj podaja z vsega enim odigranim dvobojem na pesku. Na Rolandu Garrosu bo kljub temu drugi nosilec, lani pa je tam igral v četrtfinalu, ugnal ga je kasnejši finalist Grk Stefanos Cicipas.

Medvedjev je v tej sezoni nazadnje igral na mastersu v Miamiju, kjer ga je v četrtfinalu ugnal Poljak Hubert Hurkacz. Na začetku leta ga je v edinem letošnjem finalu v Melbournu ugnal Španec Rafael Nadal.