Medvedjev brez težav v tretji krog

Ruski teniški igralec Danil Medvedjev je zanesljivo napredoval v tretji krog odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Drugi nosilec je bil na osrednjem igrišču boljši od Nemca Dominika Köpferja s 6:4, 6:1, 6:2, dvoboj pa je trajal uro in 50 minut.

Petindvajsetletni Medvedjev, finalist v New Yorku pred dvema letoma, je bil od samega začetka še pod pritiskom dve leti starejšega Nemca, ki pa je nato povsem popustil.

“Zelo dobro sem odigral v tesnih trenutkih, najbrž je to botrovalo padcu njegove ravni, kar sem izkoristil. Zelo sem zadovoljen, ker sem napredoval po manj kot dveh urah,” je takoj po obračunu dejal Moskovčan.

“Skušam le zmagati, vse od rane mladosti. Včasih uspe, včasih ne. Novaka (Đokovića, op. STA) lahko vprašate, kako je s tem. Človek je dobil 20 grand slamov, a se mora vsak dan znova dokazovati, kot ste lahko videli včeraj,” je Medvedjev še razkril, kako težko je psihično držati visoko raven iz dvoboja v dvoboj, kar kaže v zadnjih nekaj sezonah.

Finalist letošnjega OP Avstralije se bo v tretjem krogu pomerili s španskim veteranom Pablom Andujarjem. Slednji je v treh nizih zanesljivo premagal Nemca Philippa Kohlschreiberja.

V tretji krog je napredoval tudi peti nosilec, Rus Andrej Rubljov. Oddal je drugi niz proti Špancu Pedru Martinezu, nato pa v naslednjih dveh izgubil le še po eno igro.

V ženski konkurenci so zanesljivo napredovale Ukrajinka Jelina Svitolina, Španka Garbine Muguruza ter Romunka Simona Halep, medtem ko je že pred današnjim sporedom zaradi predaje Srbkinje Olge Danilović (nerazkriti zdravstveni razlogi) napredovala branilka naslova, Japonka Naomi Osaka.

V tretjem krogu se bo tako štirikratna zmagovalka turnirjev velike četverice pomerila s Kanadčanko Leylah Annie Fernandez.

Svitolina, peta nosilka, je s 6:2, 7:5 ugnala Španko Rebeko Masarovo, Halepova pa je bila s 6:3, 6:1 boljša od Slovakinje Kristine Kučove.

Zelo zanimiv dvoboj se v tretjem krogu obeta med lansko finalistko, Belorusinjo Viktorijo Azarenka in Muguruzo. Slednja je s 6:4, 6:2 ugnala Nemko Andreo Petković, medtem ko je bila Belorusinja boljša od Italijanke Jasmine Paolini s 6:3, 7:6 (1).

Danes sta na sporedu še dva slovenska obračuna v posamični konkurenci. Kaja Juvan se trenutno meri z domačinko Danielle Collins, Tamara Zidanšek pa z Belorusinjo Arino Sabalenko. Med dvojicami sta predvidena še obračuna Hercogove in Klepačeve.