Med dvojicami konec za Juvanovo in Zidanškovo

Slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta na odprtem prvenstvu Francije v Parizu obstali v šestnajstini finala. Slovensko navezo sta s 6:3 in 6:4 premagali deseti nosilki, Čehinja Lucie Hradecka in Indijka Sania Mirza.

Slovenski sta v prvem nizu izgubili sedmo in deveto igro, ko sta servirali, drugi niz pa je ponudil kar pet “breakov”, tri sta naredili Hradecka in Mirza ter se tako veselili napredovanja v osmino finala.

Zidanškova, polfinalistka lanskega Rolanda Garrosa, je danes izpadla tudi v posamični konkurenci, potem ko jo je v tretjem krogu izločila enajsta nosilka, Američanka Jessica Pegula.

V mešanih dvojicah pa je bila uspešna Andreja Klepač, ki se je z Indijceom Rohanom Bopanno uvrstila v osmino finala. Izkušena slovensko-indijska teniška naveza – Klepačeva je stara 36, Bopanna pa 42 let – je v njunem prvem dvoboju premagala ameriško-britansko kombinacijo Asia Muhammad/Lloyd Glasspool s 6:1 in 6:4.

V drugem krogu Slovenko in Indijca, ki sta peta nosilca na pariškem turnirju z nagradnim skladom 43,6 milijona evrov in sta za današnjo zmago potrebovala le 51 minut, čaka obračun s češko-ekvadorsko navezo Lucie Hradecka/Gonzalo Escobar.