Masters Koper: Japelj nadigral Plestenjaka, Palčičeva boljša od Kočevarjeve

Z Zavarovalnica Triglav Masters turnirjem članov in članic se v Kopru zaključuje poletna sezona 2021. V torek smo dobili vse polfinaliste. 

Job Japelj boljši od Plestenjaka. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Še naprej v Kopru uspešno nastopa Hana Bečirovič Novak, ki je pred dnevi prišla do turnirske zmage v kategoriji U18. Predstavnica ŽTK Maribor je tokrat v četrtfinalu s 6:3 in 7:5 premagala Ano Taro Praček (LUKAKP), zmagovalko U16 zaključnega Mastersa v Kopru. V polfinalu Hano čaka nov zahteven preizkus, saj se bo na drugo stran igrišča postavila Sara Palčič (VANGA), ki je bila v četrtfinalu prepričljivo boljša od Anali Kočevar (TKMED).

V spodnjem delu žreba si bosta v polfinalu nasproti stali Pija Brglez (BR-MB) in Noka Jurič (BR-MB/CTA). Prva je bila v četrtfinalu v dveh nizih boljša od Kristine Tine Godec (ASLIT), medtem ko je Jurićeva strla odpor Lare Flerin (TR-KR).

Turnir se bo zaključil že v sredo, ko bodo najprej odigrani vsi polfinalni dvoboji, kasneje sledita še boja za turnirsko zmago.

Tudi pri članih sta se dva četrtfinalna dvoboja končala zelo hitro. Maks Lukman (TKMED) je v dvoboju proti Roku Komcu (LUKAKP) izgubil le štiri igre, še bolj pa je bil proti Joštu Plestenjaku (SL-LJ) prepričljiv Job Japelj (TKMED), ki je dvoboj dobil s 6:0 in 6:1. Japelj bo finalno vstopnico lovil proti Tinu Kovačiču (ŽTKMB), Lukman proti Gašperju Bezjaku (ŽTKMB). Ta je v najbolj napetem četrtfinalnem dvoboju s 7:6(11) in 6:4 premagal zmagovalca U18 Mastersa Jako Protiča Žaklja (BR-MB).

Zavarovalnica Triglav – Masters člani(ce)
(TK Luka Koper, peščena podlaga, zunaj)

ŽENSKE

Četrtfinale
Bečirovič Novak H. – Praček A. T. 6:3, 7:5
Palčič S. – Kočevar A. 6:2, 6:1
Brglez P. – Godec K. T. 6:4, 6:3
Jurič N. – Flerin L. 7:5, 6:1

Polfinale
Bečirovič Novak H. – Palčič S.
Brglez P. – Jurič N.


MOŠKI

Četrtfinale
Bezjak G. – Protič Žakelj J. 7:6(11), 6:4
Lukman M. – Komac R. 6:1, 6:3
Japelj J. – Plestenjak J. 6:0, 6:1
Kovačič T. – Miklavčič L. 6:4, 6:4

Polfinale
Bezjak G. – Lukman M.
Japelj J. – Kovačič T.