Marino Kegl bo na 24. poletni olimpijadi gluhih lovil bronasto odličje (video)

Slovenski teniški igralec Marino Kegl se te dni v Braziliji mudi na svoji tretji poletni olimpijadi gluhih. 26-letni Sobočan je v zahtevnem polfinalnem obračunu moral priznati premoč 1. nosilcu turnirja, a še naprej ohranja možnost za osvojitev odličja. 

Čeh Jaroslav Šmedek je v polfinalu prestavljal previsoko oviro za Kegla.

Marino Kegl se je s tremi prepričljivimi zmagami prebil v polfinale, kjer mu ni uspelo presenetiti 1. nosilca turnirja. Čeh Jaroslav Šmedek, ki je osvojil že olimpijado leta 2017 v Turčiji, je polfinalni obračun dobil z rezultatom 7:6(4) in 6:1.

Videli smo napeto, dinamično tekmo. Gledali smo vrhunski tenis. To je pravzaprav vrh svetovnega tenisa. V prvem nizu se Marinu žal ni izšlo. Boj za medalje še ni končan, ostaja nam še borba za 3. mesto,” je med drugim po tekmi povedal trener in oče Marina Darko Kegl. “Zdaj se bom boril za 3. mesto do konca, kot lev,” je dodal Marino.

Slovenski predstavnik je z uvrstitvijo v polfinale sicer že izenačil svoj najboljši rezultat na poletnih olimpijadah gluhih. Leta 2017 je končal na 4. mestu, tokrat si izjemno želi ta rezultat še izboljšati in se v domovino vrniti z olimpijskim odličjem. V tekmi za 3. mesto mu bo nasproti stal 4. nosilec turnirja, Indijec Prithvi Sekhar, ki je do polfinala nastopal zelo zanesljivo, v obračunu za finale pa ga je zaustavil 2. nosilec turnirja, Madžar Gabor Mathe. 

 

24. poletna olimpijada gluhih
(Brazilija, Caxias do Sul, pesek)

1. kolo: Kegl M. (Slo/3) prosto
2. kolo: Kegl M. (Slo/3) – Kaufmann C. (Nem) 6:3, 6:4
Osmina finala: Kegl M. (Slo/3) – Vatansever E. (Tur) 6:0, 6:0
Četrtfinale: Kegl M. (Slo/3) – Laurent M. A. (Fra/7) 6:3, 6:2
Polfinale: Kegl M. (Slo/3) – Šmedek J. (Češ/1) 6:7(4), 1:6

Tekma za 3. mesto: Kegl M. (Slo/3) – Sekhar P. (Ind/4) [13.5.]

Preberite tudi: 
Odlični Marino Kegl že v polfinalu olimpijskih iger v Braziliji