Marino Kegl 24. poletno olimpijado gluhih končal na odličnem 4. mestu

Slovenski teniški igralec Marino Kegl je 24. poletno olimpijado gluhih končal na 4. mestu, enako kot leta 2017 v Turčiji. 26-letni Sobočan se zdaj vrača v Slovenijo.

Marino Kegl znova med najboljšimi štirimi na olimpijadi gluhih. (Foto: FB/Marino Kegl)

“Vsi ostali trije polfinalisti so na pol slišeči, kar ni v nobenem primeru enakovredno Marinu, ki je popolnoma gluh,” je na zahtevnost zaključnih obračunov opozoril trener in oče Marina Darko Kegl. “Tukaj so razlike strašne. Na koncu koncev, biti v stiku s svetovnim vrhom kot popolnoma gluh, je čudež,” je še dodal.

Marino Kegl se je v polfinalu odlično zoperstavil Čehu Jaroslavu Šmedeku, ki je na koncu še drugič zapored osvojil zlato olimpijsko odličje. V obračunu za 3. mesto je Kegl z 2:6 in 1:6 klonil proti Indijcu Prithviju Sekharju, ki se lahko pohvali še s srebrom v dvojicah in bronom v mešanih dvojicah.

“Sem žalosten, boril sem se do konca, vendar je Prithvi danes imel svoj dan, bil je boljši, vse se mu je izšlo in po uii in skoraj tričetrt vrhunskega tenisa, sem mu čestital za bronasto medaljo. Izgubil sem 2:6, 1:6, imel 6 break priložnosti, izkoristil 2, on 8 in jih 6 izkoristil,” je poraz športno priznal Marino.

Preberite tudi: 
Odlični Marino Kegl že v polfinalu olimpijskih iger v Braziliji
Marino Kegl bo na 24. poletni olimpijadi gluhih lovil bronasto odličje (video)

24. poletna olimpijada gluhih
(Brazilija, Caxias do Sul, pesek)

1. kolo: Kegl M. (Slo/3) prosto
2. kolo: Kegl M. (Slo/3) – Kaufmann C. (Nem) 6:3, 6:4
Osmina finala: Kegl M. (Slo/3) – Vatansever E. (Tur) 6:0, 6:0
Četrtfinale: Kegl M. (Slo/3) – Laurent M. A. (Fra/7) 6:3, 6:2
Polfinale: Kegl M. (Slo/3) – Šmedek J. (Češ/1) 6:7(4), 1:6

Tekma za 3. mesto: Kegl M. (Slo/3) – Sekhar P. (Ind/4) 2:6, 1:6