Lovro Jurečič in Lana Pleskovič najboljša na državnem prvenstvu U16 B kategorije

Na igriščih TK Top tenis v Šentvidu se je v nedeljo končalo Zala državno prvenstvo B kategorije za igralce do 16. leta starosti. Na prvenstvu sta največ pokazala Lovro Jurečič iz TK Grosuplje in Lana Pleskovič iz TC Ljubljana. 

Lovro Jurečič najboljši na državnem prvenstvu U16 B.

Preberite tudi:
DP U16: Mak Miković prvič postal državni prvak, Kaja Najzer znova boljša od Zale Vnuk (FOTO)

Najboljši igralci do 16. leta starosti so se v preteklem tednu za naslov državnega prvaka merili na igriščih TK Triglav Kranj, kjer sta bila najboljša Mak Miković (ŠD_LTA) in Kaja Najzer (TK-IN), igralci v B kategoriji pa so moči merili na igriščih TK Top tenis v Šentvidu.

Pri fantih je največ pokazal Lovro Jurečič (GROSU), ki je tri obračune pred polfinalom dobil brez večjih težav, težje delo pa je imel v boju za finale. Tam je po treh nizih strl odpor Jakoba Merviča (CTA), v finalu pa delo dokončal proti 1. nosilcu turnirja Izaku Capudru (RADOM). Bilo je 6:2 in 6:1.

Pri dekletih je naslov šel v roke Lane Pleskovič (TC-LJ), ki je na poti do turnirske zmage premagala tri tekmice. V polfinalu je v prvem nizu za trenutek njeno zmago pod vprašaj postavila Julija Ivanc (SL-LJ), ki je tisti niz izgubila s 5:7. Pleskovič je drugi niz dobila s 6:1, v finalu pa s 6:3 in 6:2 premagala še Manco Kunčič (RADOV).

Turnir dvojic so odigrali zgolj fantje. Marko Kovačevič (MAJA) in Lan Lamovšek (ŠD_LTA) sta v finalu s 6:4 in 6:0 ugnala dvojico Jakob Mervič (CTA)/Timotej Rodošek (ŽTKMB).

Zala državno prvenstvo U16 – B kategorija
(TK Top tenis Šentvid, pesek, zunaj)

FANTJE

Polfinale
Capuder I. – Rener Javornik J. 6:2, 6:3
Jurečič L. – Mervič J. 1:6, 7:5, 10:4

Finale: Jurečič L. – Capuder I. 6:2, 6:1

Dvojice, finale: Kovačević M./Lamovšek L. – Mervič J./Rodošek T. 6:4, 6:0

Vsi rezultati


DEKLETA

Polfinale
Kunčič M. – Košak T. 6:2, 6:2
Pleskovič L. – Ivanc J. 7:5, 6:1

Finale: Pleskovič L. – Kunčič M. 6:3, 6:2

Vsi rezultati