Ligaški odzivi: Blaž Kavčič o menjavi generacije, Iva Sodnik o novostih in dobrem vzdušju (VIDEO)

Prejšnji konec tedna so se končale Telemach članske lige. Igralci TK Triglav Kranj so bili najboljši v Telemach 1. moški članski ligi. V ekipi prvakov je igral tudi Blaž Kavčič. Ekipe bodo pokale prejele na zaključni slovesnosti ob koncu leta.

 

Blaž Kavčič je za TK Triglav Kranj v letošnji sezoni zaigral le v finalu. (Foto: Til Starc)

Kranjčani so na domačem terenu, kjer so potekali finali vseh treh moških članskih lig, z rezultatom 4:1 ugnali ŽTK Maribor. Po zmagi nad TC Ljubljana so si mesto med elito za naslednjo sezono priborili še igralci TK Luka Koper.

Telemach 1. moška članska liga

Finale: TK Triglav Kranj : ŽTK Maribor 4:1

Igralci TK Triglav Kranj so sezono zaključili kot edina neporažena ekipa. Lani so Kranjčani v finalu ugnali ekipo TD Slovan, tokrat so bili boljši od ŽTK Maribor. Štajerci so finalni dvoboj sicer dobro začeli, saj so po zmagi Sebastiana Dominka proti Maticu Dimicu povedli z 1:0. Rezultat v zmagah je poravnal Mike Urbanija, ki je bil boljši od Luna Obrula, domačine pa je prvič v vodstvo popeljal Aljaž Jeran, ki je ugnal Tina Kovačiča. Tehtnica se je na stran Kranjčanov prevesila v 4. tekmi, ki jo je proti Galu Emeršiču Potočniku tesno z 10:8 v tretjem nizu dobil Miha Vetrih. Zmago domačih je potrdil izkušeni Blaž Kavčič, ki je je bil s 6:4 in 6:0 boljši od Marsela Žnuderla.

V zadnjem času igram veliko ligaških tekem, tudi v tujini. V času finala je bila tudi avstrijska liga, ampak sem se odločili za nastop v Kranju. Klub je v preteklosti veliko naredil zame, zato sem se odločil, da mu pomagam. Vedno rad priskočim na pomoč ekipi. Bili so res dobri občutki. Bili smo favoriti, vseeno pa v vlogi favorita velikokrat ni lahko. Vsi fantje se dobro poznamo, Grega Žemlja je kapetan naše ekipe. Z Žemljo sva v Kranju preživela veliko časa. To so res lepi spomini, kljub napornim treningom, ki sva jih imela. Brez njih pa ne bi bila tako uspešna. V klubu prihaja do menjave generacije, mladi prihajajo, ampak za zdaj še rabijo našo pomoč. Moram pa poudariti, da so nas oni popeljali do finala, jaz sem igral samo v finalu. Upam, da bom prihodnje leto igral še manj, kar pomeni, da bodo oni dovolj dobri, da me ne bodo potrebovali,je rekel vedno srčni član ekipe Blaž Kavčič. Za prvake so poleg Kavčiča igrali še Matic Dimic, Aljaž Jeran, Miha Vetrih in Mike Urbanija. Za finaliste igralce iz ŽTK Maribor pa so igrali Sebastian Dominko, Tino Kovačič, Gal Emeršič Potočnik, Marsel Žnuderl in Lun Obrul.

 


Telemach 2. moška članska liga

Finale: TC Ljubljana : TK Luka Koper 1:4

V Kranju je potekal tudi finale Telemach 2. moške članske lige, v katerem sta se za preboj med slovensko teniško elito pomerili ekipi TC Ljubljana in TK Luka Koper. Po zmagah Roka Komca in Nala Soka je bil rezultat poravnan na 1:1, izjemno dramatičnem zaključku pa smo bili priča na dvoboju med Nalom Sokom in Benjaminom Borlinijem. S 16:14 v odločilnem tretjem nizu je bil uspešnejši predstavnik TK Luka Koper, zmago Primorcev pa je v naslednjem dvoboju potrdil Enej Bonin. Koprčani, ki bodo tako v naslednji sezoni znova nastopali v Telemach 1. moški članski ligi, so končni rezultat (4:1) postavili še z zmago dvojice Luka Jermaniš/Luka Marinšek.


Telemach 3. moška članska liga

Finale: TK Kamnik : TK Krka Otočec 3:1

Obračun med TK Kamnik in TK Krka Otočec je odločal o prvaku Telemach 3. moške članske lige, ne pa tudi o potniku v 2. ligo. Napredovanje v rang višje tekmovanje sta si namreč že pred finalom zagotovili obe ekipi. V finalu so točke Kamničanom priborili Mark Svoljšak, Boštjan Repanšek in dvojica Svoljšak M./Lah J., edino točko za igralce TK Krka Otočec pa je prispeval Marko Novak.

“Z izpeljavo moške članske lige smo na Tenis Slovenija izredno zadovoljni. V letošnji sezoni je skupaj sodelovalo 26 ekip. Prvič smo izpeljali tudi 3. ligo, v kateri je nastopilo 10 ekip. Vrstni red tekmovalcev v posamezni ekipi vseh treh lig je določevala WTN jakostna lestvica. Veseli nas, da so nastopili tudi nekateri naši najboljši tekmovalci – Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, Sebastian Dominko, Nik Razboršek, Mike Urbanija itd. S tem so privabili tudi ostale tekmovalce ter večje število gledalk in gledalcev. Za zaključek smo vse finaliste zbrali v Kranju, kjer so potekala finalna srečanja vseh moških članskih lig. Spremljali smo odlične tekme, med tekmovalci in gledalci pa je bilo čutiti izjemno dobro vzdušje,” je rekla Iva Sodnik, vodja nacionalnega programa, ITF WTN in Seniors.

Fotografije iz finalnih srečanj si lahko ogledate tukaj.