Liga U14: Deklice ŽTK Maribor v ponovitvi lanskega finala boljše od TK Šentjur, Mariborčani do naslova tudi pri dečkih

V preteklem tednu se je s tekmami playoffa končala nova sezona Odmev U14 lige. Pri deklicah je ŽTK Maribor v ponovitvi finala iz lanske sezone premagal TK Šentjur, do naslova pa so se prikopali tudi dečki ŽTK Maribor, ki so bili v finalu boljši od TK Center Court B. 

ŽTK Maribor najboljši tako pri dečkih kot tudi deklicah. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

PREBERITE TUDI:
Liga U14: ŽTK Maribor redni del končal brez poraza, znani tudi ostali udeleženci playoffa (FOTO)

FOTOGALERIJA (Sportida)

Playoff letošnje sezone Odmev U14 lige je potekal na igriščih ŽTK Maribor, kjer so prav domači tekmovalci prišli do naslova v obeh kategorijah.

Deklice so najprej v polfinalu prepričljivo s 6:0 premagale TK Cokan Academy, v finalu pa jih je tako kot v lanski sezoni čakal obračun proti TK Šentjur. Prvi dve točki sta Mariborčankam priigrali Beti Butina Jazbec in Nala Kovačič. Prva je bila prepričljivo boljša od Nike Perić, medtem ko je druga po pravi drami z rezultatom 12:10 v tretjem nizu strla odpor Kaje Najzer. Tretjo točko je domačinkam priborila še Alja Senica, kljub temu da sta gostujoči igralki Kaja Najzer in Nika Perić dobili dvoboj dvojic, pa je bil zmagovalec odločen že pred petim dvobojem.

Bolj napeto je bilo v finalu dečkov, kjer sta se za naslov udarili ekipi ŽTK Maribor in TK Center Court B. Domačini so v polfinalu s 4:0 v zmagah odpravili TA Breskvar, medtem ko so bili Ljubljančani s 4:2 boljši od TK Triglav Kranj. V finalu so Mariborčani po zmagah Jerneja Ploja, Paola Angelija in Žige Šeška povedli s 3:0, a gostje se niso predali. Prvo točko jim je priboril Luka Albreht, nato pa so dobili tudi oba preostala obračuna dvojic. Rezultat v zmagah je bil tako izenačen na 3:3, tako da je o zmagovalcu odločalo število osvojenih gemov. V tej prvini so bili s 63:57 boljši igralci ŽTK Maribor.

ODMEV U14 liga
playoff, Maribor

DEČKI

Polfinale
ŽTK Maribor : TA Breskvar 6:0
TK Center Court B : TK Triglav Kranj 4:2

Finale: ŽTK Maribor : TK Center Court 3:3*

* – Zmagovalec srečanja v finalu je ŽTK Maribor zaradi večjega števila osvojenih gemov.

Zapisniki tekem


DEKLICE

Polfinale
ŽTK Maribor : TK Cokan Academy 4:0
TK Šentjur : ŠRD Max Ljubljana 3:0

Finale: ŽTK Maribor : TK Šentjur 3:1

Zapisnik tekem

VSI REZULTATI SKUPINSKEGA DELA