Lewandowski, Vonnova in Shiffrinova čestitali Swiatekovi

Poljakinja Iga Swiatek bo 4. aprila, ko bodo objavili novo lestvico WTA, prvič prva teniška igralka sveta. Novica je razveselila številne njene oboževalce, med katerimi so tudi nogometni zvezdnik Robert Lewandowski ter ameriški alpski smučarki Lindsey Vonn in Michaela Shiffrin, ki so ji čestitali prek socialnih omrežij, poroča AFP.

“Čestitam. Bravo,” je zapisal Bayernov napadalec, “zasluženo”, meni Vonnova, dosežek Poljakinje pa je navdušil tudi Shiffrinovo, s katero sta dobri prijateljici.

Nekdanja številka ena na lestvici WTA, Belgijka Kim Clijsters, ki je bila prav tako stara 20 let, ko je leta 2003 prvič zasedla prvo mesto na lestvici, meni, da je ta uspeh Swiatekove, ki je postala 28. igralka s prvim mestom in prva Poljakinja, povsem naraven in ne nepričakovan korak.

“Občudujem jo, da bo nekoč prva igralka, se je dalo prepoznati. A vidim, da se ne bo zaustavila. Mnoge igralke so osvojile turnir za grand slam, se počutile kot princese in so se s tem zadovoljile. Iga pa hoče biti boljša in boljša,” je blesteče rezultate Poljakinje napovedala Clijstersova.

Swiatekova od šokantne zmage na OP Francije oktobra 2020, ko je kot nenosilka zmagala brez izgubljenega niza, ne popušča. Lani je na vseh štirih turnirjih za grand slam prišla vsaj do četrtega kroga, letos se je v Avstraliji uvrstila v polfinale, turnirski zmagi v Dohi in Indian Wellsu pa sta ji zagotovili drugo mesto, ki se bo spremenilo v prvo, ker je Avstralka Ashleigh Barty končala kariero.