Kyrgios v Washingtonu do dvojne krone

Avstralec Nick Kyrgios je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP 500 v Washingtonu z nagradnim skladom 2,1 milijona ameriških dolarjev. V finalu je po dveh nizih ugnal Japonca Yoshihita Nishioko s 6:4, 6:3. Dvoboj je trajal uro in 23 minut. Nekaj ur kasneje je 27-letni Avstralec v ameriški prestolnici osvojil še turnir v konkurenci dvojic.

Kyrgios, minuli teden še 63. na lestvici ATP, se je sploh prvič v svoji karieri na najvišji ravni uvrstil v zaporedna finala.

Za finalista Wimbledona, tam je moral po štirih nizih priznati premoč Srbu Novaku Đokoviću, je bila to v 11. finalu skupno sedma posamična lovorika na turnirjih ATP in prva prav po Washingtonu pred tremi leti. Takrat je v finalu ugnal Rusa Danila Medvedjeva, ki je ta konec tedna slavil v mehiškem Los Cabosu.

Po posamičnem finalu je Kyrgios z domačinom Jackom Sockom slavil tudi v konkurenci dvojic. S 7:5, 6:4 sta bila boljša od hrvaško-ameriške naveze Ivan Dodig/Austin Krajicek.

Nishioka, pretekli ponedeljek 96. igralec svetovne teniške lestvice, je igral tretjem finalu v karieri, prvem po letu 2020 v Delray Beachu. Do zdaj ima Japonec en naslov, ki ga je osvojil v kitajskem Shenzhenu leta 2018.

* Washington, ATP (2,1 milijona dolarjev):
– finale:
Nick Kyrgios (Avs) – Yoshihito Nishioka (Jap) 6:4, 6:3.