Kyrgios prvi polfinalist v spodnjem delu žreba

Avstralec Nick Kyrgios je tretji polfinalist tretjega grand slama sezone v Wimbledonu. Sedemindvajsetletnik iz Canberre je v četrtfinalu premagal Čilenca Cristiana Garina s 6:4, 6:3, 7:6 (5) in se prvič uvrstil med najboljše štiri na turnirjih velike četverice.

V polfinalu se bo kontroverzni Avstralec pomeril bodisi s Špancem Rafaelom Nadalom bodisi z Američanom Taylorjem Fritzem, ki se trenutno merita na osrednjem igrišču.

Na igrišču št. 1 je Kyrgios za napredovanje porabil dve uri in 15 minut. Čeprav je slavil po treh nizih, je po dvoboju izpostavil, da je bil ta tesnejši in da je imel ob tem tudi nekaj sreče.

“Zdelo se mi je, da sem bil vseskozi pod pritiskom, Garin je odličen igralec, zelo samozavesten, potem ko se je uvrstil v svoj prvi četrtfinale. Kakšna izkoriščena ‘break’ priložnost tu ali tam in kaj hitro bi se vse lahko obrnilo drugače. Imel sem precej sreče, a to bom vzel in se pripravil na naslednji obračun,” je po dvoboju dejal Kyrgios.

Sedemindvajsetletnik je letos že osvojil turnir za grand slam, med dvojicami je bil najboljši na domačem OP Avstralije skupaj z rojakom Thanasijem Kokkinakisom. Zdaj bo skušal preboj na sam vrh storiti še med posamezniki, potem ko je prvič v karieri napredoval v polfinale. V četrtfinalu je igral leta 2014 v Wimbledonu ter leto kasneje v Melbournu.

“Vladalo je izjemno vzdušje, nikoli si nisem predstavljal, da bom kdaj zaigral v polfinalu turnirja za grand slam. Iskreno sem mislil, da je moj vlak že odpeljal. V karieri nisem vsega storil prav in mislil sem, da sem morda zamudil okno, da ustvarim nekaj velikega. Res sem ponosen, kako sem se pobral,” je še dodal Kyrgios.

Ovrgel je v zadnjih letih številna namigovanja, da mu za tenis pravzaprav ni mar in da zato ne najame trenerja. “Seveda mi je mar, četudi nimam trenerja. Nikoli mu ne bi obesil na ramen takšnega bremena. Vsak posameznik v moji ekipi igra pomembno vlogo. Verjamem, da nihče ne pozna mojega tenisa, kot jaz sam. Ta šport igram od sedmega leta in res sem vesel uvrstitve v polfinale,” je še sklenil 45. igralec lestvice ATP.

Danes je tudi slovenski tenis ostal brez svojih predstavnikov v Wimbledonu. Danes je poleg Andreje Klepač, ki se je poslovila v četrtfinalu ženskih dvojicah, oba obračuna izgubil tudi Bor Artnak.

Med posamezniki je moral 14. nosilec priznati premoč Špancu Pedru Rodenasu, ki je slavil s 6:1, 6:2, v dvojicah pa je s Čehom Hynekom Bartonom po dveh nizih s 3:6, 6:7 (3) izgubil proti ameriški navezi Sebastian Gorzny/Alex Michelsen.