Križnik po prvi zmagi v Wimbledonu: “Igranje na tej sveti travi je res nekaj posebnega.”

17-letni slovenski teniški igralec Matic Križnik te dni prvič v karieri nastopa v Wimbledonu, kjer je že prišel tudi do prve zmage. S tem član TK Center Court potrjuje dobro formo, ki jo je kazal že v preteklem tednu, ko je osvojil mladinski WTT turnir serije J300 v Roehamptonu.

 

Matic Križnik je dobro formo iz Roehamptona prenesel tudi v Wimbledon. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Matic Križnik je v Roehamptonu prvič osvojil turnir serije WTT na travnati podlagi. ““Zelo sem vesel te zmage v igri dvojic. Predvsem je to dobra popotnica za prihajajoči Wimbledon. Tudi na najbolj cenjenem turnirju v sezoni bom igral z njim. V zadnjem obdobju se res počutim dobro, trenirali smo odlično, tako da se veselim naslednjih tekem,” je po zmagi v Roehamptonu povedal Križnik.

Levoroki igralec je tudi v Wimbledonu začel z zmago. V 1. kolu turnirja posameznikov je po preobratu z 2:6, 6:1 in 6:2 ugnal Romuna Comana (44. mladinec sveta). “Zelo sem vesel, da sem danes prišel do zmage. To je prva zmaga na turnirjih za grand slam. To je res poseben občutek. Vesel sem, da mi je to uspelo v Wimbledonu. Igranje na tej sveti travi je res nekaj posebnega. Komaj čakam na tekmo drugega kola, upam, da mi bo uspelo zmagati. Še prej pa me jutri čaka prvo kolo v igri dvojic.”

Skupaj z Vitom Kalino bosta v ponedeljek v 1. kolu poizkušala presenetiti 3.-postavljeno dvojico. Že danes se bo na igrišče podala tudi Ela Nala Milić, ki se bo poizkušala prebiti med najboljših 16 v posamični konkurenci.

Wimbledon 2023
(Velika Britanija, trava, zunaj)

MLADINCI

Posamezno, 1. kolo
Križnik M. (Slo) – Coman M. A. (Rom) 2:6, 6:1, 6:2
Milić E. N. (Slo) – Pawlikowska Z. (Pol) 6:2, 7:5

2. kolo
Križnik M. (Slo) – Radulov I. (Blg/6) [11.7.]
Milić E. N. (Slo) – Dencheva R. (Blg) [10.7.]


Dvojice, 1. kolo
Jones E./Milić E. N. – Klugman H./Lacy I. [11.7.]
Kalina V./Križnik M. – (3)Melero K. A./Pacheco Mendez R. [10.7.]

Preberite tudi:
Wimbledon: Mladinca Ela Nala Milić in Matic Križnik začela z zmago