Kristina Novak v polfinalu turnirja v Krškem

V Krškem so bili danes na sporedu četrtfinalni dvoboji turnirja serije WTT (15 tisoč ameriških dolarjev). V slovenskem dvoboju je Kristina Novak z 2:0 v nizih premagala prvo nosilko Živo Falkner.

Kristina Novak (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Falknerjeva je po dveh zmagah tako naletela na previsoko oviro. Čeprav je želela pred številčno družino priti vse do finala, pa je bila dve leti starejša Kristina Novak tokrat boljša. Rezultat je bil 6:3 in 6:2.

“Vzdušje je bilo izjemno. Škoda, ker sva igrali že v četrtfinalu. Lepše bi bilo na primer v finalu. Živo poznam, tako da sem približno vedela, kako bo igrala. Ključ je bil v pripravi, pomembno pa je bilo tudi to, da sem v težkih trenutkih zdržala psihološko. Nisem popustila niti, ko sem povedla. Nisem je spustila nazaj. Ob tem pa moram poudariti, da sem se res dobro gibala. Bila sem dovolj pogumna, da sem igrala svoj tenis,” je dejala Novakova, ki sicer študira v ZDA: “V Slovenijo sem se vrnila pred tremi tedni. Na fakulteti sem zaključila s tretjim letnikom, kar pomeni, da že tretje leto v Nebraski igram tudi tenis. Zdaj bom zamenjala fakulteto, grem na Oklahoma State. Ključ, da trenutno igram tako dobro pa je, da sem od januarja do maja bila prva igralka na fakulteti. Tekmice so bile res izjemne, saj nisem imela niti ene slabe tekme. Z vsako tekmo sem namreč napredovala.  Kakovost tekem se je pokazala kot odločilna tudi na teh domačih tekmah.”

Tekmica Novakove, ki je bila leta 2016 v dvojicah skupaj s Kajo Juvan tretja na evropskem prvenstvu, bo v polfinalu Italijanka Enola Chiesa, ki je danes z 2:1 premagala 4. nosilko Švicarko Nadine Keller.

Slovenija pa ima že finalistko na turnirju, v igri dvojic je to uspelo Manci Pislak.

KOSTAK KRŠKO OPEN, 22. – 29. MAJ
15.000 ameriških dolarjev, pesek

Četrtfinale:
Živa Falkner (Slo/1) – Kristina Novak (Slo) 3:6, 2:6