Kraševec izbral reprezentanco za pokal Billie Jean King

Selektor ženske reprezentance je danes objavil seznam reprezentantk, ki bodo Slovenijo zastopale v prvi evroafriški skupini pokala Billie Jean King. Tekmovanje bo potekalo od 11. do 16. aprila v Turčiji.

Andrej Kraševevec (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V Antalyji bodo igrale Tamara Zidanšek (22. WTA), Kaja Juvan (85. WTA), Živa Falkner (489. WTA), Pia Lovrič (522. WTA) in trenutno najboljša mladinka Lara Smejkal (136. ITF). Slovenija je nazadnje igrala marca leta 2020, ko je izgubila odločilni dvoboj za napredovanje proti Srbiji.

“Vesel sem, da bo reprezentanca po več kot dveh letih znova skupaj. Vmes smo sicer nekajkrat organizirali skupne priprave, zdaj pa gre končno zares. Pred nami je naporno tekmovanje, v nekaj dneh bomo odigrali veliko dvobojev. Vesel sem, da sta zraven obe najboljši igralki, ki z veseljem nastopata za reprezentanco. Ekipo gradimo okoli njiju oziroma z njima. Igralo se bo na peščeni podlagi, kar nam ustreza. Kot pomočnik se nam bo letos pridružil Blaž Kavčič, ki počasi zaključuje kariero. Njegova prisotnost je prav gotovo dodatna prednost in motivacija tudi za dekleta, ima namreč veliko izkušenj iz reprezentančnih dvobojev. Prav ekipni duh je eden izmed ciljev, ki smo si jih zadali na poti proti končnemu cilju – to je svetovna skupina. Nehvaležno je napovedovati rezultate, ampak želim si storiti korak naprej in se uvrstiti v kvalifikacije za svetovno skupino,” je povedal selektor Andrej Kraševec.

V Turčiji bo nastopilo 11 reprezentanc, ki bodo igrale v dve skupinah. Napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino si bosta zagotovili zmagovalki obeh skupin, tretjega potnika pa bo dal medsebojni dvoboj drugourvščenih ekip iz obeh skupin.

Poleg Slovenije bodo nastopile še Avstrija, Bolgarija, Hrvaška, Danska, Estonija, Gruzija, Madžarska, Srbija, Švedska in Turčija.