Kontaveitova z zmago v Cluju tudi na zaključni turnir

Estonka Anett Kontaveit je zmagovalka turnirja v romunskem Cluju z nagradnim skladom 235.238 ameriških dolarjev. Boljša je bila od domačinke Simone Halep, končni rezultat pa 6:2, 6:3. Kontaveitova je v 12. finalu v karieri zabeležila šesto turnirsko zmago, uvrstila pa se je tudi na zaključni turnir najboljše osmerice, ki bo v mehiški Guadalajari.

Petindvajsetletna Estonka, ki na celotnem turnirju ni izgubila niza, tudi danes ni imela pretiranih težav z nekdanjo številko ena ženskega tenisa. Ugnala jo je po uri in 11 minutah igre ter prav ob koncu sezone prehitela Tunizijko Ons Jabeur v boju na daljavo za zadnjo vstopnico za nastop na zaključnem turnirju v Guadalajari. Ta se bo začel 10. novembra.

Na njem bodo, v kolikor ne bo prišlo do odpovedi, poleg Kontaveitove nastopile še Belorusinja Arina Sabalenka, Čehinji Barbora Krejčikova in Karolina Pliškova, Grkinja Maria Sakari, Poljakinja Iga Swiatek ter Španki Garbine Muguruza in Paula Badosa. Prva igralka sveta, Avstralka Ashleigh Barty, je nastop v Mehiki že pred časom odpovedala.

Kontaveitova ima za sabo odlično leto. Igrala je v šestem finalu, slavila pa je petkrat, oziroma štirikrat, pri čemer si je en naslov zaradi časovne stiske pred OP Avstralije razdelila z Američanko Ann Li v Melbournu za trofejo Grampians. Poleg tega je bila najboljša še v Clevelandu, Ostravi in Moskvi. Zmaga v Cluju je sicer že njena četrta zaporedna v finalih na najvišji ravni v zadnjih dveh mesecih.

Halepova je na drugi strani v 40. finalu izgubila 18. Za nekdanjo zmagovalko Wimbledona in OP Francije je bil to prvi finale v sezoni, v kateri se je borila s številnimi poškodbami. Nazadnje je 30-letnica iz Constante turnirsko zmago zabeležila lani v Rimu.

Cluj, WTA (235.238 ameriških dolarjev):
– finale:
Anett Kontaveit (Est/2) – Simona Halep (Rom/1) 6:2, 6:3