Kontaveitova slavila v Moskvi

Estonka Anett Kontaveit je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA v Moskvi z denarnim skladom 565.530 ameriških dolarjev. V finalu je 25-letnica iz Tallinna premagala domačinko, Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo, s 4:6, 6:4, 7:5. Dvoboj je trajal dve uri in 25 minut, Kontaveitova pa je tako prišla do pete lovorike v karieri.

V letošnji sezoni je Estonka, ki tako ostaja v igri za nastop na zaključnem turnirju v mehiški Guadalajari, osvojila že četrti turnir, potem ko je bila najboljša na turnirju serije WTA 250 v Melbournu ter nato še v Clevelandu in Ostravi.

Danes je bila Kontaveitova (20. na lestvici WTA) že v izgubljenem položaju, saj je zaostajala s 4:6, 0:4, a se je nato vrnila in znova po preobratu osvojila odločilni niz.

Rusinja, ki trenutno zaseda 37. mesto na lestvici WTA, je bila na pragu svoje druge turnirske zmage, a za zdaj ostaja pri eni. Šestindvajsetletnica iz Čeljabinska je slavila lani v Shenzhenu na Kitajskem, oktobra 2018 pa je izgubila na zadnji stopnički tekmovanja v avstrijskem Linzu.

* Moskva, WTA (565.530 ameriških dolarjev):
– finale:
Anett Kontaveit (Est/9) – Jekaterina Aleksandrova (Rus) 4:6, 6:4, 7:5.