Končuje se drugo kolo Seniors lige

Širom Slovenije že več kot mesec dni potekajo dvoboji v Zavarovalnica Triglav Seniors ligi. V vseh kategorijah je prijavljeno kar 30 ekip, vsi pa so nad novim tekmovanjem navdušeni.

seniors

Nekaj težav v drugem kolu igralcem in igralkam povzroča vreme, zaradi dežja je namreč odpadlo kar nekaj dvobojev.

Najbolj številčna kategorija je moški +40, kjer je prijavljenih kar 11 ekip. V skupini je TD Slovan prišel do zmage nad TK Kočevje. Rezultat je bil 3:1, kar dve točki pa je Ljubljančanom priigral Žiga Ham Kacin. Na prvem mestu v tej skupini pa je TK Triglav, ki je še drugič igral 2:2. Po Slovanu so tokrat rezultat ponovili tudi proti ekipi Top Gun. Prva dva dvoboja so dobili Kranjčani (Miha Bitežnik, Timotej Krajnc), nato pa so se gostje vrnili in uspeli izenačiti. Gregor Bobovnik je najprej zmagal med posamezniki, nato pa je skupaj z Boštjanom Teličem zmagal še v dvojicah.

V skupini B je TK Mengeš prišel še do tretje zmage in je še brez poraza. Proti ekipi Še malo jači Risi so zmagali s 3:1, edino točko za goste pa je priigral direktor TS, Gregor Krušič, ki je premagal Marka Lopatiča, nato pa izgubil proti Petru Kavčiču.

V kategoriji +30 je bil odigran en dvoboj. TK Cokan Tennis Academy je bil s 3:1 boljši od ekipe Aktiva Group. Po treh zmagah v dvobojih posameznikov so gostje prišli do edine točke v igri dvojic. Eno od zmag za domačo ekipo je prispeval tudi teniški trener Robi Cokan. “Ideja Seniors ekipne lige mi je zelo všeč. S tem so se povezali številni klubi širom Slovenije. Spletejo se nova prijateljstva med rekreativnimi igralci. Ob tem lahko dobiš tudi nove ideje. Ko vidiš, kako so ostali klubi organizirani, kako delajo in kaj imajo v samem klubu. Odziv je glede na prijavljene ekipe za začetek novega projekta zelo dober. Tudi sam se odigral en dvoboj. Že kar nekaj časa je minilo od mojega zadnjega takšnega dvoboja. Z igro sem bil zadovoljen. Moram pa reči, da je v naši kategoriji konkurenca izjemna. Igrajo tudi nekdanji profesionalni igralci. Morda bi morali to malce omejiti, da bi bilo to vseeno bolj dostopno širšemu krogu rekreativnih igralcev. Vseeno pa je ideja dobra, začetek je super, tako da se že veselim nadaljevanja in začetka končnice ,” je dejal nekdanji trener Kaje Juvan.

V kategoriji +50 je prijavljenih pet ekip. V Velenju se je dvoboj med ekipa Žogca in TK Domžale končal z 2:2. Za žogco sta dvoboj dvojic dobila izkušena Samo Zakeršnik in Matjaž Končan, ki sta premagala par Simon Kruljec/Miloš Kunavar. Dve proti dve pa je bil rezultat tudi na drugem dvoboju te skupine. TK Trbovlje je po zaostanku z 2 : 1 proti ekipi SPAR dobil dvoboj v igri dvojic.

Dva dvoboja sta bila odigrana tudi pri ženskah. V kategoriji 20&30+ je v ljubljanskih Fužinah ekipa Diamond team premagala ekipo Divas. Rezultat je bil 2 : 1. Po obeh dvobojih med posameznicami je do odločitve prišlo v igri dvojic. V tej sta bili Karmen Kristan in Katarina Pišljar boljši od Katarine Obranović O’Dell in Aleše Pirc.

V kategoriji +45 pa je TK Vrhnika s 3:0 premagal J. I. D. Vsi trije dvoboji so se končali z 2 : 0 v nizih.

Vsi rezultati so dostopni tudi na spletni strani Tenis Slovenije: https://www.tenis-slovenija.si/seniors/.
Kapetani in igralci pa lahko do vseh rezultatov, lestvic in statistik dostopajo tudi na strani https://www.challanger.net. Gre za spletno aplikacijo na kateri se vodi celotno ligaško tekmovanje. Kapetani lahko načrtujejo srečanja, vnašajo rezultate, sprejemajo ali zavračajo predlagane termine in dodajajo avdio-video gradiva.

Naj še enkrat spomnimo, da bodo vse ekipe, v vseh starostnih kategorijah, ki se bodo v play off-u uspele uvrstiti v finale, pridobile tudi vstopnico za udeležbo na Evropskem klubskem prvenstvu, ki poteka pod okriljem Tennis Europe organizacije. Glavna nagrada je televizijski sprejemnik Philips, ki ga podarja pokrovitelj Big Bang. Srečneža bomo izžrebali na zaključnem mastersu med vsemi prijavljenimi igralkami in igralci. Enomesečno zalogo pijače Red Bull (pločevinka Red Bull-a na dan za vsakega člana izžrebane ekipe) in VIP vstopnice za turnir serije ATP 500 na Dunaju, ki pod pokroviteljstvom Red Bull-a poteka zadnji teden oktobra, pa bomo izžrebali med vsemi prijavljenimi ekipami v Zavarovalnica Triglav Seniors Ligi.