[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 8.8. – 14.8.

V mesecu avgustu se bo večina turnirjev, ki bodo potekali pod okriljem Tenis Slovenije, odvijala na slovenski obali, natančneje v Portorožu. Kot prvi bodo tam aktivni igralci do 12. leta starosti, ki se bodo predstavili na turnirju s sistemom ’round-robin’. 

Marino Kegl se bo predstavil na članskem odprtem prvenstvu v Portorožu. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Večina najboljših slovenskih mladinskih igralcev se te dni nahaja v Radomljah, kjer poteka mladinski WTT (ITF) J4 turnir. Že prihodnji teden se bo na slovenskih tleh odvijal nov mladinski ITF turnir, in sicer v Kranju. Tudi tam gre pričakovati številčno slovensko zasedbo, z Lunom Obrulom, Brino Šulin in Pio Marijo Rebec na čelu.

Spremljajte tekme ITF J4 turnirja v Radomljah v živo prek spleta.

Turnir na Gorenjskem se bo s kvalifikacijskimi obračuni začel v nedeljo, 7. avgusta, dan kasneje pa bodo v Portorožu že aktivni tudi igralci do 12. leta starosti. Ti se bodo od 8. do 9. avgusta merili na turnirju s sistemom ’round-robin’, kasneje v mesecu avgustu pa jih čaka še klasičen turnir.

Ob igralcih do 12. leta starosti bodo v prihodnjem tednu aktivni tudi v kategoriji Odmev U14 in Telemach člani(ce). Oba turnirja bosta prav tako potekala v Portorožu. Na članskem turnirju, kjer bo Tenis Slovenija znova poskrbela za nagradni sklad 3.000€, bodo med drugim nastopili Maj Tomac, Domen Korelc, Simon Javoršek, Žiga Lepin, Aljaž Jeran, Marino Kegl, Hana Bečirovič Novak, Erika Manevska in še mnogi drugi.

Vpisna lista – Odmev OP Portoroža (dečki U14)
Vpisna lista – Odmev OP Portoroža (deklice U14)

Vpisna lista – Telemach OP Portoroža (člani)
Vpisna lista – Telemach OP Portoroža (članice)

V drugi polovici avgusta se bodo na slovenski obali predstavili še v kategorijah U8-U11, U16 in U18, mladinci se bodo merili še na ITF turnirjih na igriščih ŽTK Maribor in TK Domžale, ob tem pa bo v Celju potekal tudi članski WTT turnir z nagradnim skladom 15.000$.