[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 5.2. – 7.2.

Februarsko dogajanje na slovenski teniški sceni bodo odprli igralci v starostnih kategorijah Petrol U18, Odmev U14 in Zavarovalnica Triglav U8 – U11. 

Luka Videnovič bo glavni adut domačega kluba na igriščih TK Triglav Kranj. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Drugič v koledarskem letu 2022 se bodo predstavili mladinci. Fantje bodo odmeven rezultat lovili na igriščih TK Triglav Kranj, kjer bo vloga 1. favorita pripadala 1. nosilcu turnirja Luki Videnoviču (TR-KR). Vloga 2. nosilca bo pripadala Ažbetu Jarcu (TKMED), sledijo mu Jan Bukovec (TR-KR) in klubski soigralec Miha Bajželj. Na turnirju bo nastopilo tudi kar nekaj igralcev rojenih leta 2007, med drugim tudi igralca TK Center Court Matic Hribar in Gašper Matijašič.

Dekleta se bodo za turnirsko zmago udarila na igriščih ŠTK Velenje. Najvišje postavljene igralke bodo Zala Vnuk (MAXLJ), Alja Širovnik (PTUJ), Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ) in Lana Milosavljević (TR-KR), na turnirju pa bo med drugim nastopila tudi aktualna zimska državna prvakinja v kategoriji U16 Kaja Najzer (TK-IN).

Prijavna lista: Petrol OP Kranja – fantje U18 (TK Triglav Kranj)
Prijavna lista: Petrol OP Velenja – dekleta U18 (ŠTK Velenje)

Zala Bizjak bo 1. nosilka turnirja v Medvodah. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V Odmev U14 kategoriji bodo dečki znova nastopili na turnirjih A in B kategorije. Lasse Zajc Gajšek (TOPTE), Mark Bečirovič Novak (ŽTKMB), Liam Lugarič (TK_SB), Jošt Pečovnik (SL-LJ) in ostala druščina se bo pomerila na igriščih ŠD LTA, medtem ko bodo igralci v B kategoriji nastopili na igriščih TK Branik Maribor.

Deklice se bodo predstavile v Medvodah, kjer bosta poizkušali navdušiti tudi predstavnica domačega kluba Jerca Fleischman in Nika Mlakar, ki je iz TK Spin Medvode prestopila v TK Radovljica. Mlakarjeva bo na turnirju zaigrala kot 2. nosilka, vloga 1. nosilke pa bo pripadala Zali Bizjak (CTA). Med favoritinje za končno zmago poleg že omenjenih igralk spadajo še Zoja Peternel (ŠDTRŠ), Kaja Kadak Ocvirk (MAXLJ), Luisa Fusil (HARI) in Veritsa Yaneva (BREŽI).

Prijavna lista: Odmev OP Ljubljane in Odmev OP Maribora – dečki U14 (ŠD LTA; TK Branik Maribor)
Prijavna lista: Odmev OP Medvod – deklice U14 (TK Spin Medvode)

Najmlajši v Ljubljani

V prvem februarskem vikendu bodo na igrišče stopili tudi najmlajši slovenski upi v kategoriji U8 – U11. Svoje na novo osvojeno znanje bodo poizkušali v čim večji meri pokazati na igriščih TK Maja Matevžič in TK Olimpija. 

V vikendu od 12. do 14. februarja bodo aktivni v U12 in U16 kategorijah, februarsko dogajanje pa bodo vikend kasneje sklenili člani na Telemach OP Krškega.