[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 28.4. – 8.5.

V prihajajočem tednu bo v Sloveniji največ pozornosti deležen turnir serije WTT v Kopru, kjer bo nastopilo nekaj vrhunskih igralk iz svetovne elite. Že v četrtek, 28. aprila, se v Termah Čadež začenja odprto prvenstvo za igralce v starostni kategoriji U16. 

V Kopru močan WTT turnir z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev.

Pod organizacijo Tenis Slovenije in v izvedbi TK Pro Ten se bo v nedeljo, 1. maja, v Kopru začel ženski ITF turnir z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev.

Posebno povabilo s strani organizatorjev sta dobili Živa Falkner in Pia Lovrič, mesto v glavnem delu turnirja pa imajo med drugim že zagotovljene tudi nekatere igralke, ki so ali še vedno spadajo med svetovno elito. Predstavile se bodo denimo Aleksandra Krunić, Sara Errani, Olga Danilović, Natalia Vikhlyantseva, vloga 1. nosilke turnirja pa bo kot vse kaže pripadla Francozinji Chloe Paquet, trenutno 105. igralki sveta.

WTT 60 KOPER – VPISNA LISTA (kliknite za prevezavo)

Kvalifikacije se bodo začele v nedeljo, 1. maja, glavni del turnirja pa dva dni kasneje, v torek, 3. maja.

U16 v Termah Čatež, člani pri Cokan Tennis Academy

Že v četrtek, 28. aprila se bodo v Termah Čatež začele kvalifikacije odprtega prvenstva za igralce v starostni kategoriji U16. Na turnir so med drugim prijavljeni Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ), Eva Zalokar (TR-KR), Ana Julija Ažnoh (ŽTKMB), zmagovalka zadnjega U14 turnirja v Kopru Karolina Trnkovski (LUKAKP), Blaž Šteblaj (SL-LJ), Marko Čačkov (TKMED), Klas Gorenšek (TR-KR), Jernej Ploj (ŽTKMB) in še mnogi drugi.

V četrtek, 5. maja, se bo v Preboldu pričelo še člansko odprto prvenstvo z nagradnim skladom 2.000€.

Zala OP Terme Čatež (U16 – dekleta) – vpisna lista
Zala OP Terme Čatež (U16 – fantje) – vpisna lista