[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 23.6. – 3.7.

V zaključku meseca junija bosta vrhunec na slovenskih teniških igriščih predstavljala zaključek članskih ligaških tekmovanj in Telemach člansko državno prvenstvo na igriščih TK Branik Maribor. 

Filip Jeff Planinšek bo branil naslov državnega prvaka. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V prihajajočem vikendu bomo dobili zmagovalec Telemach članskih ekipnih ligaških tekmovanj. V 1. moški ligi sta se s torkovo zmago mariborskemu ŽTK-ju in Slovanu pridružili ekipi TK Triglav Kranj in TK Spin Medvode. Polfinalni srečanji bosta odigrani v četrtek, finalno srečanje najboljših dveh ekip pa sledi v soboto, 25. junija. Naslov branijo Kranjčani.

V četrtek, 23. junija, se bo začela tudi ženska članska liga, v kateri se bo predstavilo osem ekip. Finale bo prav tako na sporedu v soboto, 25. junija. Istega dne bosta odigrani tudi polfinalni srečanji 2. moške lige med TC Ljubljana in TK Sladki Vrh ter TK Top Tenis Šentvid in TK Luka Koper. Končnega zmagovalca, ki si bo priboril vstopnico za 1. moško ligo za prihodnjo sezono, bomo dobili v nedeljo, 26. junija.

Več o članskih ligaških tekmovanjih si lahko preberete tukaj.

Pestro bo na igriščih TK Branik Maribor

Takoj po koncu ligaških tekmovanj se na Štajerskem obeta še Telemach člansko državno prvenstvo. Pri moških bo naslov branil Filip Jeff Planinšek, medtem ko lanskoletne zmagovalke Metke Komac letos ni na vpisni listi. Glavni del turnirja se bo začel v torek, 28. junija, še pred tem (23.6. – 25.6.) pa se bo na igriščih TK Branik Maribor odvijal tradicionalni Fredijev memorial za igralce do 12. leta starosti. 

Igralci v starostni kategoriji U14 se bodo predstavili na Tennis Europe turnirju v Portorožu (27.6. – 3.7.), aktivni pa bodo tudi najmlajši slovenski teniški upi (U8 – U11), ki se bodo v prvem julijskem vikendu (2.7. – 3.7.) predstavili v Celju.