[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 19.2. – 21.2.

V prihajajočem vikendu bodo februarsko dogajanje na slovenskih teniških igriščih sklenili člani, ki se bodo za turnirsko zmago udarili na Telemach odprtem prvenstvu Krškega z nagradnim skladom 2.000 evrov. 

Tino Kovačič bo v Krškem nastopil v vlogi 1. nosilca turnirja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Po tem, ko so se v februarju že predstavili tekmovalci in tekmovalke v vseh mlajših kategorijah, bodo zadnjo besedo v mesecu imeli člani. Ti so se v letošnji zimski sezoni že pomerili v Murski Soboti, Medvodah in Kranju ter Velenju, zdaj jih čaka odprto prvenstvo Krškega, ki se bo odvijalo na igriščih TK Krško.

Telemach OP Krškega – vpisni listi:
Člani – posamezno
Članice – posamezno

Naslova zimskega državnega prvaka sta se v Medvodah veselila Kristina Novak (RADOM) in Matic Dimic (TR-KR), ki ju tokrat ni med prijavljenimi, bosta pa zato med drugim nastopila zmagovalca OP Murske Sobote, Miha Vetrih (SGRAD) in Pija Brglez (BR-MB). Slednja bo na turnirju v Krškem nastopila kot 2. nosilka, vloga 1. nosilke pa bo pripadala Hani Bečirovič Novak (ŽTKMB). V boj za turnirsko zmago se bo podalo 10 deklet.

Večja konkurenca se obeta v moški konkurenci. Na turnir je prijavljenih 24 tekmovalcev, od vseh je na lestvici Tenis Slovenije najvišje uvrščen Tino Kovačič (ŽTKMB). Sledijo mu Gašper Bezjak (ŽTKMB), Vetrih, Marko Sabolčki, Matic Sotler (oba BREŽI) in Mark Andrejič Goljar (TR-KR).