[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 16.5. – 29.5.

V drugi polovici meseca maja preizkusov za slovenske teniške igralce in igralke ne bo manjkalo. Znova bomo priča ligaškim spopadom v U12 in 2. moški članski ligi, v Kopru se bo odvijal 15. Luka Koper Junior Open, v Krškem bo potekal WTT turnir, v Rogaški bodo na delu seniorji. 

Živa Falkner bo lovila dober rezultat na WTT turnirju v Krškem. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

S ponedeljkom, 16. maja, se na igriščih TK Branik Maribor končuje kvalifikacijski del Tennis Europe turnirja pod nazivom Bergantov memorial. Od torka naprej se bodo tam merili igralci v starostnih kategorijah U14 in U16, ogromno bo tudi Slovencev, med drugim Žiga Šeško, Svit Suljić, Zoja Peternel, Alja Senica, Paolo Angeli, Lukas Marjanovič, Eva Cikajlo in Pia Petelinšek. 

Več o Bergantovem memorialu

V četrtek in petek (19.5, 20.5.) se bo s tekmami 3. in 4. kola nadaljevalo ekipno ligaško tekmovanje za igralce U12. Kako je šlo ekipam v uvodnih dveh kolih, si lahko preberete TUKAJ.  V soboto in nedeljo (20.5., 21.5.) se bodo na igrišča znova podali tudi igralci v Telemach 2. moški članski ligi.

V Krškem WTT turnir, v Kopru 15. Luka Koper Junior Open

V soboto, 21. maja, se bo v Kopru začel že 15. Luka Koper Junior Open. Uvodna dva dneva bosta postregla z obračuni v kategoriji U8-U11, od ponedeljka, 23. maja, naprej pa bo na slovenski obali potekal mednarodni Tennis Europe turnir. Več o 15. Luka Koper Junior Open turnirju si lahko preberete TUKAJ. 

Vse bližje je tudi drugi v nizu letošnjih WTT turnirjev na slovenskih teniških igriščih. Po tem, ko se je v začetku maja uspešno zaključil ITF W60 turnir v Kopru, bodo tokrat profesionalke na turnirju z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev gostili v Krškem. Več o WTT Krško najdete TUKAJ. 

Vzporedno s turnirjem v Kopru in Krškem bo v Kranju in Celju potekalo Petrol odprto prvenstvo U18. V zaključku meseca maja sledi še ITF Seniors turnir v Rogaški Slatini, 30. maja se bosta začela še Odmev državno prvenstvo U14 in Telemach 1. moška članska liga.