[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 15.1. – 21.1.

Tudi v drugi polovici januarja bo teniško dogajanje na slovenskih igriščih pestro. Vikend prinaša turnir za najmlajše in odprto prvenstvo v starostni kategoriji Petrol U18. S ponedeljkom se začenja tudi državno prvenstvo za igralce in igralke do 14. leta starosti. 

Beti Butina Jazbec je v letošnji sezoni že postala U18 državna prvakinja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V tem tednu bomo dobili (nove) zimske državne prvake v starostnih kategorijah U12 in U16, v prihajajočem tednu pa bodo v središču pozornosti igralci in igralke v kategoriji Odmev U14. Tudi njih namreč čakajo boji za naslov zimskega državnega prvaka 2022.

Lansko leto, ko je zimsko državno prvenstvo U14 potekalo v Medvodah in v Kranju, sta se naslova razveselila Marko Retelj (OTOČE) in Ela Plošnik (TR-KR). Prav Plošnikova je pri deklicah edina igralka iz elitne 10-erice, ki na tokratnem tekmovanju na igriščih ŽTK Maribor ne bo nastopila, pri dečkih bo manjkal Svit Suljić (TABRE).

Pri deklicah letos vloga 1. nosilke pripada mladinski državni prvakinji Beti Butini Jazbec (ŽTKMB), sledijo ji Alja Senica (ŽTKMB), Zala Bizjak (CTA) in Zoja Peternel (ŠDTŠR). Pri dečkih se bo v boj za naslov z mesta 1. nosilca podal Žiga Šeško (ASLIT), njegovi glavni konkurenti pa so Luka Petrović, Maksim Despotović (oba TK-CC) in Jure Šiftar (ZKLUB).

Glavni del turnirja se bo pričel v ponedeljek, 17. januarja, kvalifikacijski dvoboji bodo potekali že tekom vikenda.

Vpisna lista – DP Odmev U14 dečki (ŽTK Maribor)
Vpisna lista – DP Odmev U14 deklice (ŽTK Maribor)


V prihajajočem vikendu bodo znova aktivni tudi mladinci. Dekleta se bodo za turnirsko zmago pomerila na igriščih TK Triglav Kranj, fantje na igriščih ŠD LTA. 

Miha Bajželj bo na igriščih ŠD LTA nastopil kot 2. nosilec turnirja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na Gorenjskem se bodo med drugim predstavile Eva Zalokar (TR-KR), Alja Širovnik (PTUJ), Pika Doberlet (TR-KR), Aja Tanko (TANKO) in še kar nekaj odličnih igralk, zanimivo borbo pa gre pričakovati tudi pri fantih. Jan Bukovec (TR-KR), Miha Bajželj (TKMED), Mak Miković (ŠD_LTA) in Jaka Tomažin (ASLIT) so le nekateri od igralcev, ki bodo po vsej verjetnosti imeli glavno besedo pri končnem razpletu.

Vpisna lista – OP Petrol U18 fantje (ŠD LTA)
Vpisna lista – OP Petrol U18 dekleta (TK Triglav Kranj)


Prvič v novem letu bomo na delu videli tudi najmlajše slovenske teniške upe. Igralci do 11. leta starosti bodo v soboto in nedeljo (15.1. in 16.1.) svoje znanje kazali na igriščih TK Olimpija in TK Maja Matevžič.