[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 12.3. – 14.3.

Drugi marčevski vikend na slovenskih teniških igriščih prinaša tri turnirje pod okriljem Tenis Slovenije. Na delu bodo med drugim tudi člani, ki se bodo pomerili na Telemach odprtem prvenstvu Ljubljane na igriščih ŠD LTA. 

Na igriščih ŠD LTA bo nastopil tudi Nik Razboršek. (Foto: Nik Moder / Sportida)

V Ljubljani bo potekal tretji članski turnir v koledarskem letu 2022. Zadnjega v Krškem sta dobila Miha Vetrih (SGRAD) in Pija Brglez (BR-MB), ki sta bila v letošnji zimski sezoni najboljša že tudi na igriščih TK Murska Sobota. Brglezove tokrat v Ljubljani ne bo, bo pa na igriščih ŠD LTA nastopil Vetrih.

Prva nosilka Telemach odprtega prvenstva Ljubljane bo Meta Marenk (TR-KR), sledijo ji Katrin Kostanjšek (BR-MB), Zala Vnuk (MAXLJ) in predstavnica domačega kluba Nika Završki. Največje ime v moški konkurenci je zagotovo Nik Razboršek (ASLIT), vloga 1. nosilca turnirja bo pripadala Tinu Kovačiču (ŽTKMB), kateremu sledijo še omenjeni Vetrih in Job Japelj (TKMED).

Vpisna lista – Telemach člansko OP Ljubljane (ŠD LTA – moški)
Vpisna lista – Telemach člansko OP Ljubljane (ŠD LTA – ženske)

V Ljubljani se bodo ta vikend predstavila tudi deklice U14, ki se bodo pomerile za turnirsko zmago na Odmev OP Ljubljane na igriščih TC Ljubljana. Na vpisni listi med drugim najdemo Taro Murshed (ŽTKMB), Saro Mihelčič, Ano Stojneva (obe TK-CC) in Kajo Kadak Ocvirk (MAXLJ).

Dečki v starostni kategoriji U14 se bodo merili na igriščih ŽTK Maribor (A turnir) in TK Celje (B turnir). V Mariboru bo kot 1. nosilec turnirja nastopil predstavnik domačega kluba Mark Bečirovič Novak, 2. nosilec bo Liam Lugarič (TK_SB), v Celju sta najvišje postavljena igralca Anej in Anže Žaja (KRMELJ)

Vpisna lista – Odmev OP Ljubljane (TC Ljubljana – deklice)
Vpisna lista – Odmev OP Maribora (ŽTK Maribor – dečki A, TK Celje – dečki B)

Na delu tudi najmlajši upi

Tako kot v januarju in februarju, se bodo na igrišča znova podali tudi najmlajši upi. Igralce in igralke v starostni kategoriji Zav. Triglav U8-U11 bo gostil Tenis klub Z Sport. Tekme se bodo odvijale v soboto, 12. marca in nedeljo, 13. marca.