[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 1.4. – 4.4.

Že takoj na začetku aprila nas na slovenski teniški sceni čaka ogromno dogajanja. Na delu bodo igralci v starostnih kategorijah U12, U16, U18 in v BTC-ju tudi tekmovalci v kategoriji Seniors. 

Nika Perić bo v Kopru nastopila kot 1. nosilka turnirja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V ŠC Millenium v ljubljanskem BTC-ju bo potekalo Seniors državno prvenstvo v dvojicah. Teniški turnir bo potekal v šestih kategorijah, in sicer moški in ženske 20+ let, 30+ let, 40+ let, 50+ let, 60+ let in 70+ let. Prijave so še vedno odprte, in sicer TUKAJ. Med vsemi prijavljenimi bodo izžrebali tudi nagrajenca, ki bo prejel pametni telefon Xiaomi Redmi Note 11, katerega podarja Telemach, glavni sponzor Tenis Slovenije.

PREBERITE TUDI:
Rok prijav za člansko Telemach OP v Brežicah podaljšan! (več informacij)

Znova bodo lahko svojo tekmovalno formo preizkusili tudi tekmovalci v starostni kategoriji U16. Dogajalo se bo v Kopru, in sicer na igriščih TK Pro Ten v ŠRC Bonifika.

Pri dekletih so med prijavljenimi tekmovalkami najvišje uvrščene Nika Perić (ŠD_LOK), Mia Sara Ribnikar (TK-CC), Lana Hafner in Lana Milosavljević (obe TR-KR), pri fantih pa Gašper Matijašič (TK-CC), Nikolas Car (TK-CC), Jernej Ploj (ŽTKMB) in Matic Surla (TR-KR). Ob turnirju A kategorije bo v Kopru potekal tudi turnir kategorije B.

Vpisna lista – Zala OP Kopra (TK Pro Ten – fantje U16 A in B)
Vpisna lista – Zala OP Kopra (TK Pro Ten – dekleta U16 A in B)

Brata Miković bosta s ŠD LTA gostovala pri ŽTK Maribor. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Tekmovalci v starostni kategoriji U18 bodo tokrat aktivni v Petrol ekipnem tekmovanju 2022. V petek, 1. aprila, bodo odigrani vsi štirje četrtfinalni obračuni, v soboto sledita oba polfinala, v nedeljo, 3. aprila, pa še odločitev o končnem zmagovalcu. Prvi favoriti so igralci ŽTK Maribor, ki za začetek v četrtfinalu gostijo ŠD LTA.

Več o Petrol U18 ekipnem tekmovanju 2022 si lahko preberite TUKAJ.

Na treh lokacijah (ŽTK Maribor, TA Breskvar, Tenis Center Portorož) bodo v prvem aprilskem vikendu potekali tudi ’round-robin’ turnirju v starostni kategoriji U12. Znova bomo na delu lahko spremljali Lana Filipiča (LUKAKP), Marka Pavčiča (TKMED), Vala Hriberška (ŽTKMB), Najo Hat (BR-MB), Taro Stojanović (ŠD_LTA), Inajo Vršič (LUKAKP) in še celo vrsto drugih mladih slovenskih teniških upov.