Klepačeva že končala nastope v ženskih dvojicah

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v paru s Hrvatico Darijo Jurak izpadla v prvem krogu turnirja dvojic na odprtem prvenstvu Avstralije. Slovensko-hrvaško navezo sta ustavili Čehinji Tereza Martincova in Marketa Vondroušova s 6:4, 6:3. Dvoboj je trajal vsega eno uro.

V prvem nizu je bil dovolj en odvzem servis Čehinj v tretji igri, Klepačeva in Jurakova, sicer sedmi nosilki turnirja, pa sta šele v drugem strnili vrste in takoj povedli z 2:0. Hitro pa je sledil padec v igri, tekmici sta takoj izenačili in nato še povedli z brejkom prednosti. Za nameček sta v deveti igri še enkrat odvzeli servis Slovenki in Hrvatici ter se zanesljivo uvrstili v drugi krog.

Klepačevo čaka še nastop v konkurenci mešanih dvojic. Z Belgijcem Joranom Vliegnom se bo v petek pomerila proti drugima nosilcema, Kitajki Shuai Zhang in Avstralcu Johnu Peersu.

Tam bosta od slovenskih predstavnic igrali Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, ki sta združili moči na začetku sezone in v sredo ugnali ukrajinsko-indijsko navezo Nadija Kičenok/Sania Mirza s 6:4, 7:6 (5).

V drugem krogu tekmic še nimata. To bosta bodisi Simona Halep in Gabriela Ruse iz Romunije bodisi Jaqueline Cristian iz Romunije in Andrea Petković iz Nemčije. Ta dvoboj bo na sporedu v petek ponoči.