Klepačeva zanesljivo v osmino finala dvojic

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je s soigralko, Hrvatico Darijo Jurak zanesljivo napredovala v osmino finala konkurence dvojic na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. V drugem krogu sta bili izkušeni Slovenka in Hrvatica boljši od rusko-estonske naveze Darja Kasatkina/Anett Kontaveit s 6:1, 6:2.

Petintridesetletna Koprčanka in dve leti starejša Hrvatica nista imeli nikakršnih težav s sicer bolj uveljavljenima igralkama med posameznicami.

V prvem nizu sta dvakrat prišli do odvzema servisa, in sicer v drugi ter šesti igri, psihično stabilnost pa sta prikazali tudi ob dveh ubranjenih žogicah za brejk. V drugem nizu je bila zgodba podobna, le da sta do odvzemov servisa Klepačeva in Jurakova prišli v peti in sedmi igri.

Dvoboja je bilo konec po uri in 21 minutah, Slovenka in Hrvatica pa nadaljujeta odlične nastope v zadnjem obdobju na ameriških igriščih s trdo podlago. Slavili sta namreč v San Joseju in izgubili v finalu Cincinnatija.

Za vstop med najboljših osem dvojic bosta v New Yorku igrali proti mladima domačinkama, Coco Gauff in Caty McNally. Letos sta se z Američankama že pomerili v finalu turnirja v Parmi na pesku. Tam sta bili s 6:3, 6:2 boljši Gauffova in McNallyjeva.