Klepačeva in Jurakova sta se v Cincinnatiju rešili češkega primeža

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač v paru s Hrvatico Darijo Jurak še naprej potrjuje odlično pripravljenost. Izkušena naveza je uspešno pričela tudi misijo Cincinnati.

Andreja Klepač ima na Cincinnati lepe spomine, saj je tu leta 2019 v paru skupaj s Čehinjo Lucie Hradecka prišla do enega od skupno 10 osvojenih turnirjev serije WTA.

Prav Hradecka pa je tokrat skupaj z rojakinjo Marie Bouzkovo poizkušala prekrižati načrte Klepačevi in Dariji Jurak. Sprva jima je kazalo odlično, saj sta vodili s 6:3 in z ‘breakom’ prednosti (1:0) v drugem nizu, a Slovenka in Hrvatica sta tudi iz tega položaja našli pot do zmage. Drugi niz je dvojica Jurak D./Klepač A. dobila s 6:3, v odločilnem tretjem nizu, katerega je med drugim prekinil tudi dež, pa sta po zaostanku s 4:6 izgubili le še eno točko in na koncu niz dobili z rezultatom 10:7.

Andreja Klepač in Darija Jurak v izjemni formi. (Foto: Twitter)

V 2. kolu Slovenko in Hrvatico čaka obračun proti dvojici Mattek-Sands B./Swiatek I. Proti ameriško-poljski navezi sta Andreja in Darija že igrali v četrtfinalu Rolanda Garrosa. Takrat sta se zmage s 6:3 in 6:2 veselili Bethanie in Iga.

WTA 1000 Cincinnati (ZDA, $1.835.490, trd podlaga, zunaj, dvojice
1. kolo: (8)Jurak D./Klepač A. – Bouzkova M./Hradecka L. 4:6, 6:3, 10:7
2. kolo: (8)Jurak D./Klepač A. – Mattek-Sands B./Swiatek I. [19.8., 0.00]


Že izpadli
1. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) – Bouzkova M. (Češ) 6:4, 2:6, 3:6
1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Ostapenko J. (Lat) 5:7, 1:6