Klepačeva in Jurakova brez polfinala v Mehiki (dopolnjeno)

Edina slovenska teniška igralka na finalu sezone WTA v Mehiki Andreja Klepač je v paru s Hrvatico Darijo Jurak ponoči igrala odločilni dvoboj za napredovanje med najboljše štiri v dvojicah. Klepačeva in Jurakova sta za napredovanje v polfinale Guadalajare potrebovali zmago, vendar jima ni uspelo.

Petintridesetletno Koprčanko ter dve leti starejšo Jurakovo sta v odločilnem dvoboju za polfinale ugnali četrti nosilki Američanka Nicole Melichar-Martinez in Nizozemka Demi Schuurs, ki sta zmagali po odločilnem tretjem nizu, tako imenovanem “super tiebreaku”, s 6:4, 3:6 in 10:2.

Tekma se ni začela po željah slovensko – hrvaške dvojice, ki se je kmalu znašla v zaostanku 1:4, vendar sta proti koncu prvega niza že ujeli formo in si v 10. igri priigrali celo dve žogici za popoln povratek. Američanka in Nizozemka sta se rešili, izkoristili šesto žogico za niz in po 38 minutah igre povedli z 1:0.

V drugem nizu sta bili Klepačeva in Jurakova občutno boljši, v odločilnem tretjem pa sta naredili preveč napak za končni uspeh.

Ameriško-nizozemska naveza Melichar-Martinez – Schuurs se je tako pridružila Japonkama Shuko Aoyami in Eni Shibahari, ki sta si prvo mesto zagotovili že po dveh krogih, v zadnjem dvoboju skupinskega dela pa sta s 6:4, 3:6 in 7:10 izgubili proti Avstralki Samanthi Stosur in Kitajki Zhang Shuai.

Z današnjim porazom sta Klepačeva in Jurakova tudi končali nastope na sklepnem turnirju sezone, v kateri sta skupaj osvojili dva turnirja WTA.

Klepačeva je tako trikrat v karieri nastopila na sklepnem turnirju najboljših dvojic sezone, dvakrat v paru s Španko Mario Jose Martinez-Sanchez, letos prvič z Jurakovo. Igralki sta to sezono skupaj osvojili turnirja WTA v Bad Homburgu in San Joseju ter še dvakrat zaigrali v finalu – v Parmi in Montrealu.

Sezono 2021 bo Klepačeva tako končala kot 18. igralka sveta. Najvišje je bila leta 2018, ko je na lestvici WTA v dvojicah zasedala 12. mesto.