Klepačeva do izjemno pomembne zmage v boju za mesto na zaključnem turnirju

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v četrtfinalni tekmi WTA 500 turnirja v Chicagu v navezi s Hrvatico Darijo Jurak prišla do izjemno pomembne zmage v boju za mesto na zaključnem turnirju najboljših osmih parov sezone. 

Andreja Klepač se bo v soboto z Jurakovo potegovala za mesto v finalu turnirja v Chicagu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Teniške igralke na WTA turneji se že približujejo zaključku sezone. Od aprila naprej, ko sta po več kot 7 letih znova združili moči, odlično nastopata tudi Andreja Klepač in Darija Jurak. Slovenka in Hrvatica se lahko pohvalita s kar dvema osvojenima WTA naslovoma (WTA 250 Bad Homburg in WTA 500 San Jose), ob tem pa sta nastopili tudi v dveh finali (WTA 250 Parma in WTA 1000 Montreal).

Hrvaško-slovenska naveza ta teden v Chicagu nabira izjemno pomembne točke v boju za mesta, ki vodijo na zaključni turnir najboljših osmih parov sezone. Ta bo letos potekal v Guadalajari v Mehiki. V četrtfinalu turnirja v Chicagu sta Jurakova in Klepačeva premagali 2. nosilki turnirja, preden sta dvoboj z rezultatom 11:9 v tretjem nizu zaključili v svojo korist, pa sta ubranili tudi dve zaključni žogici.

Zdaj sta se na lestvici, ki meri uspešnost v letošnji sezoni, Darija in Andreja prebili na 8. mesto. Nov velik korak k preboju na turnir najboljših bosta igralki naredili, če v soboto v polfinalu premagata dvojico Dolehide C./Vandeweghe C.

WTA 500 Chicago (Zda, $565.530, trda podlaga), dvojice, 1. kolo
Sasnovich A./Zidanšek T. – Dart H./Mihalikova T. 7:5, 6:7(9), 10:6 
(6)Jurak D./Klepač A. – (WC)Baptiste H./Osuigwe W. 6:4, 6:1

Osmina finala: (6)Jurak D./Klepač A. – Sasnovich A./Zidanšek T. 3:6, 6:4, 10:7
Četrtfinale: (6)Jurak D./Klepač A. – (2)Aoyama S./Shibahara E. 7:6(4), 2:6, 11:9
Polfinale: (6)Jurak D./Klepač A. – Dolehide C./Vandeweghe C. [2.10.]