Kavčič in Rola dobila tekmeca v kvalifikacijah za OP ZDA

Blaž Rola in Blaž Kavčič po odpovedi nastopa Aljaža Bedeneta ostajata edina slovenska moška predstavnika, ki si bosta poizkušala priboriti mesto na letošnjem OP ZDA. 

Kvalifikacijski obračuni za zadnji turnir za Grand Slam v letošnji sezoni se bodo pričeli že v torek, oba slovenska predstavnika pa bosta na teren prvič stopila v sredo.

Blaž Kavčič (221. igralec sveta), ki je nazadnje zaigral v kvalifikacijah Wimbledona, se bo v 1. kolu kvalifikacij pomeril proti Argentincu Marcu Trungellitiju, ki na ATP lestvici zaseda 198. mesto, medtem ko bo Blaž Rola (179. igralec sveta) za začetek poizkušal premagati Kazahstanca Dmitryja Popka, trenutno 182. igralca sveta. Proti Popku je Rola do sedaj zaigral že trikrat, dvakrat letos, medtem ko Kavčič proti Trungelittiju še ni zaigral.

Blaz Kavčič bo lovil svoj peti nastop na OP ZDA. (Foto) Vid Ponikvar / Sportida)

Kavčič bo letos lovil svoj peti preboj v glavni del OP ZDA. Nazadnje se mu je v glavni del turnirja uspelo prebiti leta 2017, ko je v 1. kolu z 1:3 v nizih klonil proti Rusu Mihailu Južnemu. Rola je v glavnem delu US Opna zaigral le leta 2014, ko je v 1. kolu tesno s 2:3 v nizih klonil proti Fernandu Verdascu. Trungelitti ima do sedaj na svojem kontu en nastop v glavnem delu OP ZDA (2019), Popko je še brez.

OP ZDA (New York, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo kvalifikacij
Rola B. (Slo) – Popko D. (Kaz)
Kavčič B. (Slo) – Trungelitti M. (Arg)