Kar 6 Slovenk v glavnem delu WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

V ponedeljek, 11. septembra, se začne tretji turnir Zavarovalnica Sava Ljubljana. V glavnem turnirju bo nastopilo kar 6 Slovenk, kot zadnja se je po nekaterih odpovedih neposredno v turnir uvrstila tudi Dalila Jakupović.

Turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana je pred vrati.

V glavnem delu turnirja bodo torej nastopile Tamara Zidanšek (118. WTA), Kaja Juvan (145. WTA), Veronika Erjavec (182. WTA), Dalila Jakupović (254. WTA), Nina Potočnik (354. WTA) in Ela Nala Milić (61. ITF juniors). Potočnikova in Milićeva sta dobili povabilo organizatorja, kar velja v kvalifikacijah tudi za Živo Falkner (411. WTA) in Pio Lovrič (508. WTA).

Največ se na turnirju pričakuje od Tamare Zidanšek in Kaje Juvan. Zidanškova je po izpadu v kvalifikacijah na OP ZDA odšla nazaj v Evropo, ta teden pa nastopa na turnirju WTA v Bariju. “Igranje doma je vedno nekaj posebnega. Domače občinstvo, domača podpora, znano okolje. Mislim, da bo zelo zabavno na turnirju. Slovenke bomo dale vse od sebe,” je pred turnirjem optimistična Zidanškova. Na prvem turnirju v Portorožu leta 2021 je Zidanškova prišla do četrfinala (poraz proti Kaji Juvan), lani pa je izgubila v drugem kolu.

Zelo dobre volje se je v Slovenijo vrnila Kaja Juvan, ki je na OP ZDA prišla vse do tretjega kola. V zadnjem delu sezone jo čaka še nekaj priložnosti za dokazovanje, poleg turnirja v Ljubljani tudi nastop za slovensko reprezentanco na zaključnem turnirju pokala BJK. Juvanova bo jutri ob 12. uri preizkusila igrišče v areni Mime Jaušovec. “Ljubljano imam zelo rada. Uživam v igranju v moje rojstnem mestu. Mislim, da bo nekaj posebnega, da bom lahko igrala v Ljubljani, pred domačimi gledalci. Vzdušje bo izjemno, tudi samo prizorišče pa bo nekaj posebnega, na prav posebni lokaciji, Veseli me, da imamo takšen turnir v Sloveniji, saj je to velik korak za naš tenis,je dejala Juvanova, ki je lani v Portorožu izpadla v drugem kolu, predlani pa je prišla do polfinala.

Po nekaterih odpovedih je trenutno na lestvici WTA najvišje uvrščena Španka Sara Sorribes Tormo. 26-letna igralka je trenutno 55. igralka na svetu, na OP ZDA pa je izpadla v drugem kolu. Tik pred zadnjim turnirjem za grand slam je zmagala na turnirju WTA 250 v Clevelandu, kar je bila njena druga turnirska zmaga.

Novinarska konferenca, dogodek ob žrebu in zabava za igralke bodo na sporedu 10. septembra ob 17. uri na Trgu republike. Tam se bo teniško dogajanje začelo vsak dan ob 10.30, polfinala in finale dvojic bodo v soboto, 16. septembra, od 12. ure dalje, finale pa bo na sporedu v nedeljo, 17. septembra, ob 15. uri. Naj še enkrat poudarimo, na Trgu republike bodo gledalci uživali v dvobojih od ponedeljka do nedelje. Zaključek turnirja bo v živo prenašal Sportklub, do petka pa bo osrednjo igrišče pokrito z live streamingom.

Na drugi lokaciji v Tivoliju se bodo dvoboji prav tako začenjali ob 10.30. Na igriščih TC Tivoli bodo dekleta igrala od ponedeljka do petka, zaključek od četrtfinala posameznic naprej pa bo v celoti na Trgu republike.

Vstopnice za prizorišče v centru mesta so že na voljo, v Tivoliju pa bo ogled brezplačen.

Vir: Tenis Slovenija