Kanadčanka in Brazilka v finalu Montreala preprečila drugo zaporedno slavje Klepačeve in Jurakove

Slovenka Andreja Klepač in Hrvatica Darija Jurak sta v finalu WTA 1000 turnirja v Montrealu lovili svojo drugo zaporedno lovoriko. Še drugič zapored sta jima v finalu nasproti stali Gabriela Dabrowski in Luisa Stefani, ki sta bili tokrat boljši s 6:3 in 6:4. 

V nedeljo, 8. avgusta, so se v finalu WTA 500 turnirja v San Joseju pomerili Andreja Klepač in Darija Jurak na eni strani igrišča ter Gabriela Dabrowski in Luisa Stefani na drugi strani. Tudi teden dni kasneje, v nedeljo, 15. avgusta, ni bilo nič drugače. Znova sta se za naslov pomerili hrvaško-slovenska in kanadsko-brazilska naveza. A tokrat je bil razplet drugačen.

V San Joseju sta se zmage s 6:1 in 7:5 veselili Andreja in Darija, tokrat pa sta bili s 6:3 in 6:4 boljši Gabriela in Luisa. Slovenka in Hrvatica si v prvem nizu nista uspeli priigrati ‘break’ žogice, tudi začetek drugega niza pa je pripadel navezi Dabrowski G./Stefani L. Ta je povedla z dvojnim ‘breakom’ prednosti (3:0), a Klepačeva in Jurakova sta pripravili še zadnji napad. Že v naslednji igri sta prišli do prvega ‘re-breaka’, pri zaostanku s 3:4 pa sta imeli na servis nasprotnic tri priložnosti, da rezultat poravnata na 4:4. Kanadčanka in Brazilka sta se rešili in nato delo dokončali v 10. igri niza, ko sta brez izgubljene točke zadržali svoj začetni udarec.

Za Andrejo in Darijo je nov izjemno uspešen teden. (Foto: Instagram/Andreja Klepač)

Pred Cincinnatijem igralki na mestu, ki prinaša nastop v Shenzhenu

Kljub temu, da jima v Montrealu ni uspelo priti do tretjega osvojenega turnirja, sta igralki s prikazanim v Kanadi zadovoljni. Skupaj sta letos na WTA turneji zbrali že 2073 točk, kar ju na “WTA Race lestvici” uvršča na trenutno 7. mesto. V kolikor bosta nadaljevali v podobnem ritmu, jima mesto na zaključnem turnirju najboljše osmerice ne bo ušlo. Naslednja destinacija Jurakove in Klepačeve je Cincinnati, kjer se bosta v 1. kolu pomerili proti dvojici Bouzkova M./Hradecka L.

WTA 1000 Montreal (Kanada, trda podlaga, zunaj), dvojice, 1. kolo
Hercog P./Van Uytvanck A. – Bektas E./Moore T. 3:6, 7:5, 7:10
(6)Jurak D./Klepač A. – Badosa G. P./Sorribes Tormo S. 7:5, 6:2

2. kolo: (6)Jurak D./Klepač A. – Heisen V./Rosolska A. 6:0, 7:6(4)
Četrtfinale: (6)Jurak D./Klepač A. – (4)Guarachi A./Krawczyk D. 6:4, 6:2
Polfinale: (6)Jurak D./Klepač A. – Linette M./Pera B. 7:5, 6:4

Finale: (6)Jurak D./Klepač A. – (5)Dabrowski G./Stefani L. 3:6, 4:6


Posamezno
1. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) – Tan H. (Fra) 6:2, 6:3
2. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) – Martincova T. (Češ/3) 5:7, 3:6