Kaja Kadak Ocvirk in Klas Gorenšek v Termah Čatež do prvega naslova v Zala U16

Na igriščih v Termah Čatež je v preteklih dneh potekal turnir za igralce in igralke v starostni kategoriji U16. Do kar dveh turnirskih zmag se je prebila Kaja Kadak Ocvirk, blestel je tudi Klas Gorenšek. 

Klas Gorenšek je v finalu ugnal Jerneja Ploja.

Zala OP Čateža
(U16, Terme Čatež, pesek, zunaj)

FANTJE A

V kategoriji fantje A smo bili priča zelo izenačenemu turnirju. Le ena četrtfinalna tekma se je končala po dveh odigranih nizih. Na tak način je v polfinale uspelo napredovati Marku Čačkovu (TKMED), ki je kasneje v boju za mesto v finalu moral priznati premoč končnemu zmagovalcu Klasu Gorenšku (TR-KR).

V zgornji polovici žreba sta si polfinalno vstopnico uspela priigrati Andraž Rozman (TKMED), ki je bil v četrtfinalu boljši od 1. nosilca turnirja Blaža Šteblaja (SL-LJ), in Jernej Ploj (ŽTKMB), ki je po treh nizih strl odpor Nikija Gabra Boleta (TK-CC). Po treh nizih se je napredovanja veselil Ploj, ki je v finalu prav tako kot Gorenšek lovil svojo prvo turnirsko zmago v U16 A kategoriji. Za zadnje srečanje je več moči ostalo Gorenšku, ki je finale dobil s 6:3 in 6:2.

Četrtfinale
Rozman A. – Šteblaj B. 3:6, 7:5, 6:2
Ploj J. – Bole N. G. 1:6, 6:3, 6:3
Gorenšek K. – Surla M. 6:4, 2:6, 6:3
Čačkov M. – Strel T. 6:2, 6:3

Polfinale
Ploj J. – Rozman A. 6:4, 4:6, 6:0
Gorenšek K. – Čačkov M. 6:4, 6:0

Finale: Gorenšek K. – Ploj J. 6:3, 6:2

Dvojice, finale: Bole N. G./Šteblaj B. – Gorenšek K./Rozman A. 7:6(4), 6:4


FANTJE B

V B kategoriji je do turnirske zmage prišel Jan Najzer (TK-IN), ki je na poti do končne zmage premagal štiri nasprotnike. Skupaj je izgubil le 5 iger, od tega 3 v finalu proti Denisu Zemljiču (ŽTKMB).

Polfinale
Najzer J. – Muzlovič A. 6:0, 6:0
Zemljič D. – Kolman M. 6:3, 6:1

Finale: Najzer J. – Zemljič D. 6:2, 6:1Pri dekletih sta se za turnirsko zmago pomerili Katarina Stefanija Mrvar in Kaja Kadak Ocvirk.

DEKLETA

Pri dekletih se je kar 7 od skupno 8 nosilk uspelo prebiti v četrtfinale. Presenečenje na papirju je pripravila le Ajda Dovnik (ŽTKMB), ki je po dveh izenačenih nizih ugnala 6. nosilko Lano Milosavljevič (TR-KR). V četrtfinalu se je končala pot v zadnjem času zelo razpoložene Karoline Trnkovski (LUKAKP), ki je četrtfinalni dvoboj proti Kaji Kadak Ocvirk (MAXLJ) predala pri zaostanku s 4:6 in 0:3.

Prav Kadak Ocvirkova je kasneje vse do konca. V polfinalu je po preobratu ugnala Evo Zalokar (TR-KR), v finalu pa z rezultatom 7:6(4) in 6:2 še Katarino Stefanijo Mrvar (ŠENTJ). Ta je predtem v polfinalu ugnala Ano Marinkovič (TR-KR), ki se prav tako lahko pohvali z dvema dobrima nastopoma, med drugim tudi s četrtfinalno zmago nad 4. nosilko turnirja Ano Julijo Ažnoh (ŽTKMB).

Četrtfinale
Mrvar K. S. – Pernat M. 6:1, 7:5
Marinkovič A. – Ažnoh A. J. 6:2, 6:4
Kadak Ocvirk K. – Trnkovski K. 6:4, 3:0* – predaja
Zalokar E. – Dovnik A. 6:0, 6:0

Polfinale
Mrvar K. S. – Marinkovič A. 6:0, 6:2
Kadak Ocvirk K. – Zalokar E. 3:6, 6:4, 6:2

Finale: Kadak Ocvirk K. – Mrvar K. S. 7:6(4), 6:2

Dvojice, finale: Kadak Ocvirk K./Mrvar K. S. – Milosavljevič L./Zalokar E. 6:2, 6:3

FOTO