Kaja Juvan žrtev nerazumljive poteze organizatorjev turnirja v Nur-Sultanu

Slovenski teniški igralki Kaji Juvan se na turnirju WTA 250 v Nur-Sultanu ni uspelo prebiti v četrtfinale. Ljubljančanko je s 6:4 in 6:3 premagala Srbkinja Aleksandra Krunić, ki se je tako Slovenki oddolžila za nedaven poraz v Portorožu.

Kaja Juvan žrtev neposrečene poteze organizatorjev turnirja v Nur-Sultanu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Organizatorji turnirja v Nur- Sultanu so včeraj po koncu torkovega programa potegnili nerazumljivo potezo. Objavili so sredin razpored tekem, ki je razkril, da se že ob 9. uri po srednjeevropskem času na igrišče podajata Kaja Juvan in Aleksandra Krunić.

To je pomenilo, da so organizatorji Slovenki namenili zgolj 15 ur počitka po končani tekmi 1. kola, ki jo je Juvanova proti Minnenovi končala ob 17.30 po srednjeevropskem času. Krunićeva je na drugi strani tekmo 1. kola igrala že v ponedeljek. Povsem brez težav bi organizatorji lahko določili drugačen vrstni red tekem. Kot predzadnjo tekmo dneva so namreč razporedili dvoboj med Anastasio Gasanovo in Ano Konjuh. Prva je prvo tekmo odigrala že v ponedeljek, Konjuh je bila prosta v torek od 8.30 dalje.

Srbkinja je v dvoboju 2. kola izkoristila darilo in Slovenko po uri in 10 minutah ugnala z rezultatom 6:4 in 6:3. Juvanovi v Kazahstanu ostaja še nastop v dvojicah. V četrtek bo skupaj z Rusinjo Natelo Dzalamidze lovila mesto v polfinalu.

WTA 250 Nur-Sultan (Kazahstan, $235.238, trda podlaga), posamezno
1. kolo: Juvan K. (Slo) – Minnen G. (Bel/4) 2:6, 7:6(5), 6:4
2. kolo: Juvan K. (Slo) – Krunić A. (Srb) 4:6, 3:6

Dvojice
1. kolo: Dzalamidze N./Juvan K. – Gasanova A./Viklyantseva N. b.b.
Četrtfinale: Dzalamidze N./Juvan K. – (2)Blinkova A./Dalinina A. [30.9.]