Kaja Juvan: “Zdi se mi, da je bil z moje strani to zelo sproščen dvoboj.”

Kaja Juvan je v prvem kolu tretjega turnirja za grand slam v sezoni izločila eno najbolj vročih WTA igralk ta hip, Brazilko Beatriz Haddad Maio. V prvem kolu Wimbledona sta bila manj uspešna Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene.

Kaja Juvan zasluženo z dvignjenimi rokami. (Foto: zajem zaslona/SK)

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je tako v Wimbledonu pripravila eno od največjih presenečenj uvodnega dne, ki ga je sicer tradicionalno motil dež. Po treh nizih je premagala Brazilko Beatriz Haddad Maia, ki je v London prišla z nizom 13 zmag in z le enim porazom na travnati podlagi.

Beatriz Haddad Maia (28. na WTA) je pred letošnjim Wimbledonom namreč osvojila turnirja serije WTA 250 v Nottinghamu in Birminghamu, dober rezultat pa ji je uspel tudi v Eastbournu, kjer je prišla do polfinala. Kaja Juvan (62. na WTA) je na drugi strani tako v Birminghamu kot tudi v Bad Homburgu z nastopi končala v 1. kolu. ”Zelo sem zadovoljna s svojo igro. Zdi se mi, da je bil z moje strani to zelo sproščen dvoboj. Zdi se mi, da je bilo odločilno prav to, da sem se sprostila. Poskušala sem igrati svojo igro. Dobro sem se pripravila za servis in return. Zdi se mi, da je bilo to tisto, zaradi česar sem naredila korak naprej. Wimbledon je poseben kraj. Vedno mi je všeč tukaj, organizacija je dobra, vedno se dobro počutim tukaj, zato sem vesela, da imam še eno tekmo več,” je danes iz Wimbledona sporočila Juvanova.

Juvanova je zdaj le še zmago oddaljena od izenačitve najboljšega rezultata v Wimbledonu. Na t. i. sveti travi je bila v 3. kolu že lani, ko je po vrsti premagala Belindo Benčič in Claro Burel, nato pa je v 3. kolu izgubila proti Američanki CoCo Gauff. Letos ji bo v 2. kolu nasproti stala Madžarka Dalma Galfi (89. na WTA). Igralki sta se med seboj že pomerili leta 2019 v pokalu BJK. Takrat je dvoboj s 6:1 in 6:4 dobila Galfijeva.

Wimbledon 2022

Posamezno 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Haddad Maia B. (Bra/23) 6:4, 4:6, 6:2 
Zidanšek T. (Slo) – Udvardy P. (Mad) 4:6, 6:7(1)
Bedene A. (Slo/PR) – Marterer M. (Nem/Q) 6:4, 5:7, 4:6, 5:7

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Galfi D. (Mad)


Dvojice, 1. kolo
Bedene A./Kwon S. – Kokkinakis T./Kyrgios N.
Juvan K./Zidanšek T. – Harrison C./Santamaria S.