Kaja Juvan z odliko opravila s kvalifikacijami v St. Petersburgu

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je turnirju serije WTA 500 v St. Petersburgu preskočila tudi tretjo kvalifikacijsko oviro in si tako zagotovila mesto v glavnem delu turnirja. Njena naslednja nasprotnica še ni znana. 

Kaja Juvan v St. Petersburgu uspešno mimo treh kvalifikacijskih ovir. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kaja Juvan je v tretjem kvalifikacijskem dvoboju prvič na turnirju oddala niz, a to je na poti k preboju v glavni del turnirja ni ustavilo. Od 20-letne Američanke Caty McNally, ki na WTA lestvici zaseda 161. mesto, je bila Ljubljančanka po dveh urah igre igre boljša s 6:4, 3:6 in 6:3.

Trenutno 102. igralka sveta si je s tremi kvalifikacijskimi zmagami prvič v karieri zagotovila mesto v glavnem delu turnirja v St. Petersburgu. Tam se je letos zbrala izjemno močna zasedba, tudi z dvema igralkama iz elitne 10-erice. Prva nosilka turnirja je Grkinja Maria Sakkari, druga Estonka Anett Kontaveit.

Nasprotnica Juvanove v 1. kolu glavnega dela turnirja še ni znana, že pa je jasno, da bo to ena od naslednjih igralk: Elena Rybakina, Petra Kvitova, Andrea Petković, Alison Van Uytvanck. 

WTA 500 St. Petersburg (Rusija, trda podlaga, dvorana)
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – Diatchenko V. (Rus) 6:1, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – Shalimova E. (Rus) 6:3, 6:2
3. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – McNally C. (Zda) 6:4, 3:6, 6:3

1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – ?