Kaja Juvan v Wimbledonu obstala v tretjem krogu

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v tretjem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu izgubila z Britanko Heather Watson s 6:7 (6), 2:6.

Potem ko je Juvanova v uvodnem krogu pripravila manjše presenečenje in ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia s 6:4, 4:6, 6:2, je slovenska igralka nadaljevala z zmago proti Madžarki Dalmi Galfi s 7:5, 6:3.

Danes je bila v tretjem krogu njena tekmica domačinka Heather Watson, 121. igralka na lestvici WTA. V prvem nizu je v tesnem razpletu po podaljšani igri slavila Britanka s 7:6 (6), v drugem pa je Juvanova, 62. igralka sveta, zelo slabo začela in zaostajala že z 0:5, potem še prišla do 2:5, a nazadnje po dobri uri in pol morala priznati premoč Britanki z 2:6.

Juvanova je z uvrstitvijo v tretji krog izenačila doslej največj uspeh v Wimbledonu, saj je tudi lani prišla do tretjega dvoboja med posameznicami.

V naslednjem krogu se bo Watsonova pomerila z Nemko Jule Niemeier, 91. igralko letvice WTA, ki je ugnala Ukrajinko Lesjo Curenko s 6:4, 3:6, 6:3.

* Wimbledon (47 milijonov evrov):
– ženske, 3. krog:
Heather Watson (VBr) – Kaja Juvan (Slo) 7:6 (6), 6:2.