Kaja Juvan v Wimbledonu obstala v tretjem krogu (dopolnjeno)

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v tretjem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu izgubila z Britanko Heather Watson s 6:7 (6), 2:6.

Potem ko je Juvanova v uvodnem krogu pripravila manjše presenečenje in ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia s 6:4, 4:6, 6:2, je slovenska igralka nadaljevala z zmago proti Madžarki Dalmi Galfi s 7:5, 6:3.

Danes je bila v tretjem krogu njena tekmica domačinka Heather Watson, 121. igralka na lestvici WTA. V prvem nizu sta igralki, ki ju sicer na lestvici WTA loči 60 mest (Slovenka je boljša z 62. položajem), igrali zelo izenačeno. Dobivali sta igre na svoj servis do izida 3:3. Takrat je prvič z odvzemom servisa do pomembne prednosti prišla Slovenka, a ji je z enako mero takoj vrnila tudi domača adutinja.

Niz sta tako pripeljali do 6:6, v podaljšani igri pa je sprva bolje kazalo Watsonovi. Vodila je že s 6:3 in imela tri žogice za zmago v nizu, toda Juvanova se še ni predala. Izenačila je na 6:6, potem pa vendarle izgubila še dve točki za poraz po podaljšani igri po skoraj uri igre.

Juvanovi je možnosti za kaj več v Wimbledonu odnesel zelo slab začetek drugega niza. Še preden se je dobro zavedla, ji je njena tekmica dvakrat odvzela servis in vmes dobila še svojo igro, po vodstvu s 3:0 pa je nato sledil še en udarec za Juvanovo in zaostanek z 0:5.

Ko je bila že v skorajda izgubljenem položaju, se je vendarle zbrala. Vrnila se je na 2:5 in potem imela v naslednji igri na servis tekmice kar štiri priložnosti za “break”. A po skoraj desetih minutah se je tehtnica le nagnila na stran Watsonove, ki je tako dvoboj po uri in 42 minutah končala s 6:2.

V naslednjem krogu se bo Watsonova pomerila z Nemko Jule Niemeier, 91. igralko letvice WTA, ki je ugnala Ukrajinko Lesjo Curenko s 6:4, 3:6, 6:3.

Juvanova je z uvrstitvijo v tretji krog sicer izenačila doslej največj uspeh v Wimbledonu, saj je tudi lani prišla do tretjega dvoboja med posameznicami.

Že pred tem pa je predala dvoboj dvojic, ki ga je v četrtek z rojakinjo Tamaro Zidanšek prekinila zaradi dežja; v obračunu z Američankama Catherine Harrison ter Sabrino Santamaria sta dobili prvi niz s 6:2, nato drugega izgubili s 4:6, v tretjem pa pred prekinitvijo zaostajali z 2:5.

* Wimbledon (47 milijonov evrov):
– ženske, 3. krog:
Heather Watson (VBr) – Kaja Juvan (Slo) 7:6 (6), 6:2.